Košarka

Pavličević: "Zapljeskali smo Zadravcu"

Kristian Hohnjec • utorak, 22.04.2008.

Zdravko Radulović progovorio je o nedostacima zbog kojih, čini se, Cedevita ni u trećem pokušaju neće uspjeti izboriti plasman u regionalnu ligu. Mnogo vedrijeg raspoloženja, jasno, bio je trener Mrava Željko Pavličević...

Ufanja Cedevite da se mogu ugurati u vodeću četvorku i ovaj će put najvjerojatnije biti uzaludna. Radulovićevi igrači još nisu uspjeli svladati nekog od NLB ligaša, stoga je teško očekivati čudo u preostalih šest kola: "Borili smo se koliko smo mogli. Složio bih se da smo trebali povesti u prvom poluvremenu, ali kod vodstva glupo smo izgubili nekoliko lopti. U drugom dijelu je ušao Vladović, očito je da Zagrebova igra uvelike ovisi o njemu. On je bio taj jezičak na vagi. Mi smo htjeli, ali očigledno je da su želje veće od mogućnosti. Veliki hendikep moje momčadi su naše godine, mlađem igraču treba jedan dobar san, a ovo su ipak dečki u godinama. Također, Zagreb je imao 30-40 jakih utakmica. To su dva naša nedostatka, u ovoj utakmici nemam igračima što zamjeriti".

U Podsusedu ponovno nisu pogodili s Amerikancima: "Ma što vi mislili, to su dobri igrači. Oni nisu dovedeni da nas uvedu u regionalnu ligu, već da nam pomognu. Shammgod se malo fizički podigao, ali još nam nije dao ništa. No, on i Forehan Kelly nisu krivci što imamo score takav kakav imamo", zaključio je Radulović.

"Cedevita je trebala povesti u prvom poluvremenu kada su obrambeno izuzetno reagirali, a mi smo imali taj hendikep s Vladovićem. Potvrdili smo pobjedu nad Cibonom. Cedeviti želim da i dalje tako nastavi, ovo danas je bilo jako dobro. Iako možda neće ući u regionalnu ligu, mislim da su dobili jednog velikog igrača - Ninu Primorca", rekao je Pavličević.

Kao ključ susreta označen je ulazak Jakova Vladovića. Play Zagreba igrao je s "jednom i pol" rukom, ali i takav je bio esencijalan. "Pohvalio bih Jakova koji nam je donio stabilnost i protok lopte. Ne sjećam se da smo ove godine šutirali tako loše kao u prvom poluvremenu. Kasnije nam se otvorilo i uspjeli smo napraviti razliku", rezimirao je vrlo dobri Mario Dundović.

"U svlačionici smo imali otvoreni pljesak za Zadravca. Dundović je povukao tricama, a Jakov nam je dao moral. Njihovi centri napravili su dobar posao. Tomić je odigrao slabije napadački, ali je bio vrlo dobar u skoku", rezimirao je Pavličević prije nego što će ne baš sretan raspletom u Zadru zajedno s Radulovićem napustiti press prostoriju.

A-1 liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Zadar 131+199
2Split 113+105
3Cibona 104+153
4Zagreb 104+95
5Cedevita 68-33
6Šibenka 311-110
7Slavonski Brod 212-233
8Dubrava 113-176

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!