Košarka

Zadar - Cibona: Mula i Warren utišali Jazine

Branimir Korać • utorak, 22.04.2008.

U jednoj od svojih najboljih predstava ove sezone Cibona je u Jazinama nadigrala Zadar i uzela rezultatski visoku pobjedu. Domaćin nije imao odgovora na zonsku obranu Cibone i upisao je prvi poraz u Ligi za prvaka...

Vrlo dobra utakmica u Jazinama i iznenađenje. Cibona u očajnoj formi ove sezone došla je u ne baš najboljem raspoloženju Zadru koji se pokazao dosad praktički nepobjedivim u hrvatskim okvirima. Međutim "cibosi" se nisu predali, odigrali su vjerojatno najkvalitetniju svoju utakmicu u ovoj tmurnoj sezoni i uzeli neočekivanu pobjedu.

Slika 3 od 3.
Foto: Sebastian Govorčin

Počelo je, možemo reći, očekivano. Zadar je krenuo furiozno i u prvoj četvrtini uz visok postotak šuta za tricu otišao do plus deset. Zadrani su u prvih deset minuta igrali odlično, nisu imali niti jednu izgubljenu loptu dok je s druge strane nervozna Cibona izgubila šest lopti i pomogla Zadranima u odvajanju. Problem za goste bila su i tri brza prekršaja Lukše Andrića te razigranost Coreya Brewera koji je brzo došao do 11 poena.

Na početku druge četvrtine Sunara povlači ključan potez, Cibona prelazi na agresivnu i pokretljivu zonu i polako hvata domaćina. Zadarski napad bio je spor, lopta je presporo napuštala ruke igrača i sredinom četvrtine Cibona Mulaomerovićevom tricom dolazi do poravnanja 36:36. Uspjeli su Zadrani do poluvremena ostati u prednosti i s 45:42 otići na odmor, no situacija na terenu unatoč vodstvu nije im išla na ruku.

Slika 2 od 2.
Foto: Sebastian Govorčin

Od samog početka drugog poluvremena Cibona na krilima Mulaomerovića i Warrena u napadu preuzima kontrolu nad rezultatom i u 26. minuti vodi već 64:54. Zadar je uspio zaprijetiti nakon što su Mulaomerović i Vukušić izgubili loptu u napadu te doći na minus pet, no nisu se do kraja četvrtine uspjeli do kraja približiti.

U posljednjoj dionici susreta Warren s dvije uzastopne trice odmah vraća Cibonu na plus devet, ali Zadar sredinom četvrtine koristi odmaranje Mulaomerovića i smanjuje na 74:71. Sunara vraća na parket Mulaomerovića koji odmah ubacuje tricu. Na dvije i pol minute do kraja Stipčević tricom vraća neizvjesnost, ali odgovara mu Warren da bi novom tricom Brewera na minutu i pol do kraja Zadar došao na 82:79. Tada se susret počinje lomiti. Prvo Vukušić polaže za Ciboninih 84:79, Stallworth promašuje otvorenu tricu, a Hoskin 40 sekundi prije kraja podiže na 86:79. S druge strane Štimac ne uspijeva položiti i Cibona odlazi na kraju do uvjerljive pobjede.

Slika 1 od 1.
Foto: Sebastian Govorčin

Damir Mulaomerović i Chris Warren odradili su maestralnu utakmicu. Mulaomerović je ubacio 24 poena uz šest skokova i čak deset sjajnih asistencija koje su bile ključne u razbijanju zadarske obrane. Warren je dodao 30 poena i osam skokova, a u tih 30 poena bilo je čak šest trica. Kod Zadra Brewer je ubacio 20 poena uz pet ukradenih lopti dok je Rok Stipčević dodao 14 poena.

A-1 Liga za prvaka, osmo kolo:
Zadar - Cibona 79:91.

A-1 liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Zadar 131+199
2Split 113+105
3Cibona 104+153
4Zagreb 104+95
5Cedevita 68-33
6Šibenka 311-110
7Slavonski Brod 212-233
8Dubrava 113-176

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!