Liga prvaka - Završnica, polufinale, 23.04.2008.
Barcelona
Barcelona 0:0 Manchester United
Manchester United

Večer propuštenih prilika

Goran Tomičić • srijeda, 23.04.2008.

Barcelona i Manchester United iznenadili su sve koji su očekivali vatromet pogodaka na Nou Campu. Neobično zatvoreni Manchester United dopustio je Barceloni golem posjed lopte, no ne i previše ozbiljne prilike, dok su s druge strane gosti imali tek jednu šansu, ali zato daleko najbolju na utakmici - Cristiano Ronaldo promašio je s bijele točke...

U trećoj minuti je Milito neoprezno igrao rukom u svom kaznenom prostoru i Busacca je bez razmišljanja pokazao na bijelu točku. Ronaldo je izveo kazneni udarac, ali s bijele točke promašio je cijeli gol. Barcelona je nakon toga bila uvjerljivo dominantna u posjedu lopte, a Manchester United je teško stizao na polovicu domaćina.

Slika 2 od 2.
Foto: EPA

Marquez je u 13. minuti iz slobodnog udarca pogodio živi zid, a tri minute kasnije nije bilo opasnosti za domaćina nakon slobodnog udarca Ronalda. Barcelona je dominaciju mogla okruniti u 21. minuti, kada je Messi iz slobodnog udarca pronašao Marqueza, ali Van der Sar nije imao problema s njegovim udarcem glavom. Pet minuta kasnije su Eto´o i Iniesta lijepo kombinirali u kaznenom prostoru, ali engleska obrana je otklonila opasnost.

Vezane vijesti

Domaći su odigrali najbolju utakmicu u posljednjih nekoliko tjedana, ali Manchester United je u 29. minuti imao još jednu veliku priliku. Ronaldo je iskoristio veliku pogrešku Barcelonine obrane i krenuo prema Valdesu, no Marquez ga je uspio zaustaviti u kaznenom prostoru, a prema kriteriju švicarskog suca nije bilo prekršaja. Nastavila se dominacija Blau Grane i Deco je dvije minute kasnije iz slobodnog udarca pogodio živi zid, a Eto´o u nastavku akcije nije uspio dobro pucati.

Iz posljednje trećine prvog dijela vrijedi izdvojiti tek još dva slobodna udarca. Deco iz novog pokušaja u 38. minuti nije bio opasan, a dobar pokušaj Ronalda u posljednjoj minuti prvog dijela je otišao kraj gola. Inicijativa Barcelone se nastavila i u drugom dijelu. Zambrotta je u 49. minuti bio opasan iz daljine, ali otišlo je preko gola. Dvije minute kasnije se Eto´o lako oslobodio Ferdinanda, no Messi nije mogao do lopte.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Potom je Barca odigrala najbolju akciju utakmice, Xavi je petom proigrao Eto'oa koji pogađa vanjski dio mreže s desetak metara iskosa s desne strane. U 53. minuti je uzvratio Manchester United, no Carrick nakon lijepog prodora reprizira Eto'oa, gađa vanjski dio mreže. Van der Sar sedam minuta kasnije nije imao problema s pokušajem Xavija s vrha kaznenog prostora.

U posljednjih pola sata je prilike stvarala samo Barcelona, te momčad Alexa Fergusona može biti zadovoljna neodlučenim rezultatom. Deco u 65. minuti nije bio precizan s dvadesetak metara, a Bojan je deset minuta kasnije bio u teškoj situaciji i nije mogao dobro pucati glavom.

Sedam minuta prije kraja je Henry sjajno gađao s lijeve strane, no Van der Sar je lijepom paradom uspio obraniti. U 88. minuti je Henry lijepo izveo slobodan udarac, ali nizozemski vratar nije imao problema.

Odluka o finalistu past će, dakle, na Old Traffordu gdje nakon večeras prikazanoga favorita - nema. Barcelona je tehnički superiorna i Unitedu, no ove sezone nedostaje pravo završno dodavanje i završni udarac. Manchester će, pak, pred svojim navijačima sigurno biti ofenzivniji, no to bi moglo i ostaviti više prostora Messiju koji je večeras pokazao više od Cristiana Ronalda...

Liga prvaka - Završnica

polufinale

Liverpool1:1Chelsea
Barcelona0:0Manchester United
Manchester United1:0Barcelona
Chelsea3:2 *Liverpool

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!