Rukomet

Žalba u posljednji tren

Ivana Strahija • nedjelja, 27.04.2008.

Porečani se ne mire dodjelom organizacije završnice Kupa Čakovčanima, pa su u posljednji tren uložili žalbu, o kojoj će Hrvatski rukometni savez raspravljati u ponedjeljak.

Sedam su dana od zakonski predviđenog roka za žalbu Porečani šutjeli, da bi osmog, u zadnji čas, uložili žalbu na rješenje o dodjeli domaćinstva završnice hrvatskog Kupa. Podsjetimo, na natječaj se javilo samo dvoje zainteresiranih, i premda je ponuda RK Perutnine Pipo IPC za nešto više od 100 kuna bila manja od one Poreča, dokumentacija Porečana nije "štimala" pa je Upravni odbor donio jedinu moguću odluku.

Ipak, rok za žalbu postoji upravo zato, pa će Upravni odbor još jednom vijećati u ponedjeljak i, u Čakovcu se nadaju, donijeti istu odluku.

Temelj za žalbu Poreča jest taj što, premda su u svom tenderu poslali neispunjenu zadužnicu, ona jest valjana, smatraju u Poreču, a potporu za takvo razmišljanje nalaze u nejasnim zakonskim propisima. Ipak, u natječajnoj je dokumentaciji jasno navedeno kako zadužnica mora biti ispunjena, s upisanom svotom.

Slika 1 od 2.
Foto: Ivana Strahija

Predsjednik RK Perutnine Pipo IPC, Željko Kavran, žalbu Poreča je komentirao: "Udruga revizora, ali i sam tekst natječaja, kao i uputa na zadužnici, kažu kako neispunjena zadužnica nije važeća, problem je sada nastao zbog nerazumljivih propisa. Smiješno je da u sportu sad donosimo političke odluke, to bi netko drugi trebao rješavati."

Kavran smatra kako se odluka Saveza neće mijenjati: "Osobno mislim da nema razloga za promjenom odluke, tim više što razlika između dva ponuđena iznosa nije velika, radi se o malo više od sto kuna. K tome, svi su naši dokumenti štimali."

U Čakovcu drže palčeve da sve ostane kako je prvotno odlučeno, a s pripremama za doček ostalih ekipa već su započeli.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!