Košarka

Cedevita - Zadar: Stipčević preuzeo odgovornost

Kristian Hohnjec • srijeda, 30.04.2008.

Cedevita se još jednom pokazala nedoraslom u susretu s NLB ligašem. Premda fizički i psihički ispražnjeni porazima od Cibone i Hemofarma, Zadrani nisu imali mnogo poteškoća u Podsusedu. Svaku nadu u eventualan preokret domaćinima je oduzeo Rok Stipčević....

Zadar se od samog početka nametnuo kao dominantna momčad. Cedevita je imala velikih problema s eksplozivnim Coreyem Brewerom (14 minuta, 13 koševa), a da situacija bude gora po Radulovića ubrzo se ozlijedio i njegov najprodorniji igrač - Nino Primorac. Bez kapetana Cedevita je igrala bez tečnosti u napadu, kako na "čovjeka" tako i na matchup zonu. Domaćin je u prvih 15 minuta ubacio tek 16 poena, a Petrovićevi košarkaši preko Gečevskog u međuvremenu su otišli na, pokazat će se, neuhvatljivih +16 (16:32).

"Psihološki teška utakmica, imamo određenih zdravstvenih problema, koje s obzirom na dužinu rostera ne uspijevamo sanirati. Bojali smo se rasterećene Cedevite, budući da više nema problema oko plasmana u polufinale. Očekivali smo tešku utakmicu, nisam htio rotirati, već sam se oslanjao na igrače koji su u datom trenutku donosili rezultat", rekao je Aco.

Zadrane iz ritma nije izbacila ni ozljeda Brewera, budući da je s klupe izvrsno reagirao Rok Stipčević (20 koševa). Upravo je mladi zadarski razigravač s dvije trice u pravim trenucima okončao nade Cedevite, koja se tek jednom uspjela približiti na jednoznamenkastu distancu (39:48).

Nakon poraza Zdravko Radulović se doimao rezigniranim: "Odigrali smo na razini svih dosadašnjih utakmica protiv NLB ligaša, znači loše i negledljivo. Možda je to naša objektivna kvaliteta. U preostalih pet kola moramo sačuvati peto mjesto i tako izboriti Fibin kup". Pred novinare je odlučio istrčati i predsjednik Ninoslav Brčić, kojeg su zasmetali medijski napisi: "Nemojte smjenjivati Radulovića, pustite da mi to radimo. On će ostati trener Cedevite sviđalo se to nekome ili ne".

Uz Stipčevića kod Zadra su najbolje odigrali rutiner Gečevski (21 poen, sedam skokova, tri blokade), te fizički nadareni Macura (17 koševa, osam skokova). Jure Lalić ponovno je dobio mrvice (5 minuta). "Svaki put kad je odreagirao dobro, Lalić je imao minutažu. Ako vidite da netko nije unutar željene forme, igrat će onaj koji je raspoloženiji", objasnio je Petrović.

Frano Čolak (17 koševa, 14 skokova) imao je najbolju statistiku, a bolji dojam je u svojem prvom "pravom" nastupu ostavio mladi Domagoj Bašić (devet poena).

Liga za prvaka, 9. kolo: Cedevita - Zadar 68:88.

A-1 liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Zadar 131+199
2Split 113+105
3Cibona 104+153
4Zagreb 104+95
5Cedevita 68-33
6Šibenka 311-110
7Slavonski Brod 212-233
8Dubrava 113-176

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!