Rukomet

Pipo i CO u finalu

Ivana Strahija • subota, 10.05.2008.

U finalu će hrvatskog rukometnog Kupa igrati Pipo, koji je tu privilegiju zavrijedio lavovskom borbom protiv Poreča. U drugoj polufinalnoj utakmici Zagreb CO pobijedio je našički Nexe.

Susret protiv Poreča za Čakovčane započinje odlično, dva puta pogađa Čavar, jednom Arnaudovski, a od protivnika jedino Mataija loptom pronalazi pravo mjesto, pa je u 10. minuti rezultat 3:1.

Slika 9 od 9.
Foto: Kristijan Komarica

U tom početku utakmice Čakovčani su postavili tempo, odnosno jasno pokazali svima onima koji su zbog nešto slabijih igri čakovečkog prvoligaša u posljednjim kolima prvenstva Poreču davali prednost, da nisu u pravu. Naime, odlična obrana 3-2-1 uspješno je zaustavljala porečke napade, a nije se štedjelo ni na agresivnosti, pa do 20. minute Perutnina ima tri isključenja.

Slika 8 od 8.
Foto: Kristijan Komarica

Ni Poreč nije bio slab u obrani, no čakovečki Arnaudovski je uspješniji u pronalaženju mjesta za pogodak, dok dalekometnim skok-šutevima Bagarić plijeni pozornost. Najveću su prednost Čakovčani imali kod 13:9, a s +3 odlaze na odmor.

Slika 7 od 7.
Foto: Kristijan Komarica

Ni u drugom dijelu Perutnina ne ispušta konce iz svojih ruku. Nastojanjima igrača u polju priključuje se prvo vratar Šego, koji je do 42. minute nanizao 11 obrana i omogućavao kontranapade svojoj ekipi. Na drugoj strani parketa tek malo slabiji Porečanin Totić, kojem je ipak više toga prošlo kroz ruke.

Slika 6 od 6.
Foto: Kristijan Komarica

U 51. minuti Poreč smanjuje na –2, pa dolazi na svega gol zaostatka, no u napadu za izjednačenje svu je svoju izvrsnost pokazao i drugi čakovečki vratar Lončar. Arnaudovski potom diže na 20:18, a odmah uzvraća Sever za 20:19. Još su jednom do izjednačenja skoro došli Porečani par minuta kasnije, kad Pipo kod 21:20 gubi loptu, no prvo Banića sprječava čakovečki blok, pa Turk zaustavlja Severa.

Slika 5 od 5.
Foto: Kristijan Komarica

Sama završnica donosi još uzbuđenja. Lončar ne dopušta Popovu šut u mrežu, s druge je strane precizan prvo Bagarić pa onda i Varga, a Perutnina se vraća na 24:21. u posljednjim sekundama susreta porečki Šporčić smanjuje na 24:22, ali Vidaković zaključava rezultat na 25:22.

Slika 4 od 4.
Foto: Kristijan Komarica

Konačno u finalu Kupa, prvi puta u 16 godina! Pipo bi bio sretniji tek da je završnica igrana u Čakovcu. No prolazak u finale je uistinu velika stvar, nakon godina ždrijeba u kojem nisu imali sreće, a iznimno htijenje prvoligaša iz Čakovca znali su nagraditi i gromoglasni Sjeverni vitezovi, koji su svoju ekipu pratili i u sportskoj dvorani Dubrava.

Slika 3 od 3.
Foto: Kristijan Komarica

Nexe nije imao sreće

Slika 2 od 2.
Foto: Kristijan Komarica

U drugom polufinalu, Croatia osiguranje bilo je bolje od našičkog Nexa, što je bilo za očekivati, no (pre)visokih +25 vjerojatno nitko nije predvidio.

Slika 1 od 1.
Foto: Kristijan Komarica

Nexe jednostavno nije imao sreće, jer bi i ostala dva kluba po svemu sudeći pisala poraz suprotstavljena Croatia osiguranju. U vezi te utakmice treba tek spomenuti povratak Mirze Džombe na parket, nakon dužeg odsustva zbog ozljede.

Finale Pipo i CO igraju sutra od 18 sati, u dvorani u zagrebačkoj Dubravi.

Polufinale hrvatskog Kupa
Perutnina Pipo IPC – Poreč 25:22 (13:10)
Croatia osiguranje - Nexe 52:27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!