Ostali sportovi

Prvi zlatni skok pripao Čehu

Sportnet • nedjelja, 25.05.2008.

Unatoč dobroj prognozi, vjetra na Bolu ipak nije bilo dovoljno da bi uspjeli održati još jedan dan natjecanja. S obzirom na razvoj situacije, jučerašnji rezultati dotične kitesurf “borbe” postali su ujedno i finalni rezultati ovog natjecanja...

Iako je dan započeo u pratnji umjerenog vjetra, on je nažalost puhao s krive strane. Ekipa organizatora i natjecatelja, još uvijek pod dojmom odličnog dana, zajedno je s publikom nervozno pogledavala u smjeru zapada, nadajući se da će toliko očekivani maestral ipak stići. Oko jedan sat činilo se da će nam se želja možda čak i ostvariti, ali već oko dva sata popodne shvatili smo da se nadamo uzalud.

Cjelokupna situacija definitivno je išla u prilog Mareku Zachu koji je jučerašnjim nevjerojatnim preletavanjem Zlatnog Rata opravdano zaslužio najveći broj bodova. Osamnaestogodišnji Lex Dekker, iz Nizozemske, bio je presretan kada je saznao da je osvojio drugo mjesto. Priznao nam je kako mu osvojeni novac koji će dobiti kao nagradu i ne znači previše. Najviše ga je veselila činjenica što je prema ocjenama sudaca i natjecatelja bio bolji od Francuza Sebastiana Garata, dvostrukog svjetskog prvaka. Iako, vjerujemo da ce mu Bol ostati u posebnom sjećanju i zbog toga što su ga lokalne djevojčice prvog dana grupno opsjedale zahtjevajući fotografiranje s njim više puta. Od domaćih snaga najviše se istaknuo Stefan Lukić, dok je Tuva Jansen, jedina predstavnica ženskog roda, ponosno završila na 12. mjestu. Nagradni fond iznosio je 2.250 €.

Red Bull Golden Jump održao se po prvi put, te je u kitesurfing natjecanja uveo posve novi koncept. Natjecatelji su najviše bili oduševljeni samom idejom preskakanja konkretno plaže, budući da su inače primorani svoje vještine uvježbavati i drugima prikazivati isključivo u moru. Baš zbog te originalne ideje svi su veselo najavili svoj dolazak i za sljedeću godinu. Možda i ostatak natjecatelja bude slijedio Zachov primjer, s obzirom da je izjavio: “Predivna plaža, zanimljiv otok, hrpa ljudi i stabilan vjetar. Kud ćeš bolje… Samo se nadam da će sljedeće godine biti još više vjetra, a u tom slučaju dolazim čak i ranije. Pomoć u izgradnji skakaonice i ostalih elemenata nikad nije na odmet, a time ćemo ovo natjecanje učiniti još boljim i zanimljivijim.”

Rezultati:
1. Marek Zach - Murphy (CZE), 2. Lex Dekker (NL), 3. Sebastian Garat (FRA), 4. Stefano Maselli (ITA), 5. Julian Hosp (AUT), 6. Maciek Kozerski (POL), 7. Bertrand Fleury (FRA), 8. Boris Judin (SRB), 9. Stefan Lukić (CRO), 10. Miha Lenasi (SLO), 11. Andraž Tuš (SLO), 12. Tuva Jansen (NOR), 13. Igor Cimerman (SLO), 14. Siniša Pavlović (CRO).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!