Tenis

Ljubo na najvećoj pozornici

Ivor Krapac • nedjelja, 01.06.2008.

Dva dana nakon velike i emocijama nabijene pobjede nad Nikolajem Davidenkom uz okretanje dva seta zaostatka, Ivana Ljubičića čeka novi izazov na drugom Grand Slam turniru sezone. Ponedjeljak donosi lov na četvrtfinale Roland Garrosa...

Oduševljenje nakon pobjede nad Davidenkom, jedne od najvećih u bogatoj karijeri Ivana Ljubičića, još se nije stiglo ni smiriti, a već je vrijeme za pogled prema novom izazovu. U osmini finala slijedi Gael Monfils, koji se ove godine u Parizu očito odlično osjeća i jako dobro gura nošen podrškom navijača.

Hrvatsko-francuski dvoboj očekivano će se odviti na središnjem terenu pariškog kompleksa, stadionu Philippea Chatriera, a bit će to treći meč programa koji počinje u 11 sati. Dan će otvoriti ruski sudar Jelene Dementijeve i Vere Zvonareve, nakon kojih slijede Roger Federer i Julien Benneteau.

Ljubo i 21-godišnji Francuz, 59. na Entry listi, dosad su se susreli četiri puta, uz Ivanovu prednost od 3-1. Na zemlji još nisu igrali, a ukoliko drugi hrvatski reket uzme pobjedu u njihovom prvom ogledu na ovoj podlozi, doći će korak do reprize svog najboljeg rezultata na pariškom Grand Slam turniru, polufinala iz 2006. godine.

Prilika postoji, a kako god završilo, Ljubo već sada ima svoj treći najbolji rezultat na četiri najveća. Uoči ovogodišnjeg nastupa u Parizu, treće kolo na Grand Slamu prošao je samo dvaput, oba puta 2006., uz četvrtfinale Australian Opena i već spomenuto polufinale Roland Garrosa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!