Tenis

Monfils prekinuo Ljubin san

Ivana Spahija • ponedjeljak, 02.06.2008.

Niz Ivana Ljubičića na ovogodišnjem izdanju Roland Garrosa zastat će na velikoj pobjedi protiv Nikolaja Davidenka. U meču osmine finala naš tenisač je naišao na "papirnato" slabijeg Gaela Monfilsa koji je, nakon gotovo trosatne borbe, ipak zaslužio put u četvrtfinale...

"Povijesna" pobjeda nad Nikolajem Davidenkom u trećem kolu Roland Garrosa ujedno je bila i posljednja "postaja" Ivana Ljubičića na ovogodišnjem izdanju zemljanog Grand Slama. Francuz Gael Monfils pokazao se kao preteška prepreka za našeg tenisača koji je pao nakon točno 170 minuta igre i četiri odigrana seta. Ljubo se, unatoč gubitku prvog seta u tie - breaku, dobro držao sve do posljednjeg, četvrtog seta, kada je Monfils praktički s pola snage dovršio posao i ispratio našeg tenisača na tribine.

Prvi set započeo je prilično mirno. Oba su tenisača bila sigurna na svojim servisima do rezultata 3:3 i tada je Francuz uspio doći do prednosti. Monfils je iskoristio dvije pogreške na Ljubinom servisu i uspio napraviti break za 4:3 te nakon svog servisa povesti s 5:3. Činilo se kako Monfils ima prvi set u svojim rukama, no naš tenisač uspio je pomrsiti račune trenutno 59. tenisaču svijeta. Ivan je prvo sigurno odservirao i smanjio zaostatak na 5:4, a potom iskoristio drugu (od dvije) break priliku i poravnao rezultat na 5:5. Nakon dva "mirna" gema, prvi set riješen je u tie - breaku, gdje je sa 7:1 dominirao Monfils.

Početak drugog seta ponudio je sličnu priču kao i početak prvog. Monfils i Ljubičić sačuvali su servise do rezultata 2:2, a tada je Ljubi pošlo za rukom oduzeti servis Monfilsu i povesti s 3:2. Dugo se Ljubo mučio na servisu u idućem gemu, Francuz nije iskoristio nekoliko break lopti, što je našem tenisaču omogućilo "lagodno" vodstvo od 4:2. To je bio i prijelomni trenutak seta, do kraja nije bilo oduzimanja servisa te je Ljubo uzeo set sa 6:4.

U trećem je setu bolje krenuo Monfils. Francuz je pri vodstvu od 2:1 iskoristio prvu od dvije break prilike i poveo s 3:1. Ljubičić je odmah u idućem gemu vratio break i na svom servisu uspio poravnati na 3:3. Francuz je tada poveo sa 4:3 i novim, ovoga puta ključnim breakom došao do 5:3 te na svom servisu uzeo set sa 6:3 i približio se na korak do pobjede.

U četvrtom, ujedno i posljednjem setu, naš je tenisač naglo stao. Ljubičić se dobro držao do rezultata 2:2, no to je bilo sve što je naš tenisač ponudio u posljednjem setu. Monfils je s dva uzastopna breaka došao do nedostižnih 5:2 i zatim sigurno odservirao za konačnu pobjedu vrijednu četvrtfinala. Ljubi ostaje utjeha da je, unatoč iscrpljujućem meču protiv Davidenka, ipak dobro parirao Francuzu, barem u prva dva seta, ali je loša završnica našem tenisaču donijela put prema izlaznim vratima turnira.

Roland Garros, osmina finala: Gael Monfils (Francuska) - Ivan Ljubičić (Hrvatska, 28) 7:6(1), 4:6, 6:3, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!