Tenis

Poznate i zadnje četvrtfinalistice

Ivor Krapac • utorak, 03.06.2008.

Nakon što su večer ranije prekinute zbog mraka, Svjetlana Kuznjecova i Kaia Kanepi dovršile su u ponedjeljak započeti posao i došle do međusobnog susreta u četvrtfinalu Roland Garrosa...

Četvrtopostavljena Svjetlana Kuznjecova nije se dala iznenaditi na putu do svog trećeg uzastopnog četvrtfinala pariškog Grand Slam turnira. 22-godišnja Ruskinja stigla je korak bliže reprizi finala iz pretprošle godine sa 6:2 i 6:3 protiv 16. nositeljice, Bjeloruskinje Viktorije Azarenke.

Meč je u ponedjeljak navečer bio prekinut pri vodstvu Kuznjecove od 6:2 i 2:2, a nastavak nije donio nikakvu promjenu što se tiče tijeka dvoboja. Četvrta nositeljica zaokružila je pobjedu za ukupno sat i 24 minute igre.

Vezane vijesti

Kuznjecovoj će na putu do njenog drugog polufinala Roland Garrosa stajati nepostavljena estonska vršnjakinja Kaia Kanepi, koja do ovogodišnjeg pariškog nastupa nije bila dalje od trećeg kola nekog Grand Slam turnira. No, u ova dva tjedna ide joj iznad očekivanja - uz španjolsku kvalifikanticu Carlu Suarez Navarro, zaslužila je titulu jednog od dva glavna iznenađenja u ženskom ždrijebu.

Kanepi je izborila prolazak u četvrtfinale sa 6:3, 3:6 i 6:1 protiv Čehinje Petre Kvitove, glatko osvojivši treći set nakon prekida kod 1-1 u setovima večer ranije. Današnji nastavak trajao je 25 minuta.

Marin Draganja, jedini hrvatski adut u juniorskoj konkurenciji, nije prošao drugo kolo turnira juniora. Draganju je sa 6:4 i 6:4 eliminirao 12. nositelj, Poljak Jerzy Janowicz.

Tenisačice, osmina finala: Kuznjecova (Rusija, 4) - Azarenka (Bjelorusija, 16) 6:2, 6:3, Kanepi (Estonija) - Kvitova (Češka) 6:3, 3:6, 6:1.

Juniori, drugo kolo: Janowicz (Poljska, 12) - Draganja (Hrvatska) 6:4, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!