Tenis

Srpkinja u finalu - ali koja?

Ivor Krapac • utorak, 03.06.2008.

Ni ženski četvrtfinalni dan na drugom Grand Slam turniru godine nije donio iznenađenje. Kao i Rafael Nadal i Novak Đoković u muškoj konkurenciji, Ana Ivanović i Jelena Janković napravile su ono što se predviđalo i osigurale srpski dvoboj za prolazak u finale Roland Garrosa...

Ana Ivanović je u četvrtfinalu imala zvučniju suparnicu, desetopostavljenu Švicarku Patty Schnyder, no potencijalne velike borbe nije bilo. Druga tenisačica svijeta ispratila je 29-godišnju Švicarku sa 6:3 i 6:2, za dolazak korak do svog drugog uzastopnog finala ovog turnira.

"Imale smo dosta teških međusobnih susreta u prošlosti, prije izlaska na teren bila sam svjesna da ću morati 'kopati' za pobjedu jer ona ne daje puno besplatnih poena", kazala je drugopostavljena Ivanović, dodajući i da je sretna što je uspjela dovršiti posao prije prijetećeg prekida zbog kiše: "Mislim da rezultat pomalo i zavarava, djeluje lakše nego je ustvari bilo."

Vezane vijesti

Jelenu Janković nije usporio ni kratkotrajni skok iz Pariza u Beograd, na tretman bolne ruke i ramena kod specijalista kojem najviše vjeruje. Po povratku u glavni francuski grad i na teren proslavila je četvrtfinalnih 6:3 i 6:2 protiv najvećeg iznenađenja turnira, španjolske kvalifikantice Carle Suarez Navarro.

Janković će za dva dana u polufinalu tražiti pobjedu nad bolje rangiranom sunarodnjakinjom, koja, uz jedno mjesto prednosti na WTA ljestvici, ima i vrijedno vodstvo u međusobnim susretima. Od šest dosadašnjih dvoboja, pet je otišlo na stranu Ivanović, uključujući i pobjedu u njihovom jedinom ogledu na zemljanim terenima - sa 7:5 i 6:3 u prošlogodišnjem četvrtfinalu na zelenoj zemlji Amelia Islanda.

Bez obzira na tu prednost i sve probleme koje Janković ima s rukom i ramenom, Ana Ivanović za dva dana očekuje težak posao: "Susrele smo se već nekoliko puta, nijedan od tih mečeva nije bio lak... Bit će zanimljivo, a kako god završi, barem jedna iz Srbije ide u finale. Svaki meč je nešto novo, priča za sebe, a nadam se da ću igrati kao i dosad."

Polufinalni srpski ogled bit će zanimljiv i zbog borbe za preuzimanje pozicije svjetskog broja jedan, koju je Marija Šarapova ispustila porazom u osmini finala protiv Dinare Safine. Uz Ivanović i Janković, u konkurenciji je i Svjetlana Kuznjecova, koja je u utorak prošla u četvrtfinale.

Tenisačice, četvrtfinale: Janković (Srbija, 3) - Suarez Navarro (Španjolska, Q) 6:3, 6:2, Ivanović (Srbija, 2) - Schnyder (Švicarska, 10) 6:3, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!