Vodeni sportovi

Nove medalje za Hrvate

Sportnet • četvrtak, 12.06.2008.

Trećeg i posljednjeg dana na AIDA međunarodnom natjecanju u ronjenju na dah u dubinskim disciplinama u egipatskom Dahabu, na redu je bila disciplina Constant No Fins - disciplina u kojoj ronilac zaranja u dubinu na vlastitu snagu bez peraja...

U muškoj konkurenciji najprije je Slaven Ćubrić zaronom na 43m dubine oborio nacionalni rekord kojeg je držao Tomo Vrdoljak (42m). Tim zaronom Slaven je osigurao drugo mjesto među muškarcima. Zatim je Tomo Vrdoljak oborio taj rekord zaronivši na 45m i osvojio prvo mjesto. Jakov Kaštelan je zaronivši na 30m zauzeo sedmo mjesto, a Veljano Zanki je zbog bolesti morao odustati od svog nastupa.

Među ženama je i u ovoj disciplini Vedrana Vidović najavila dubinu s vrijednošću nacionalnog rekorda (kojeg je s 35m držala Karla Fabrio), ali je odustala na 23m i s tom dubinom zauzela peto mjesto. Karla Fabrio je novim nacionalnim rekordom od 47m dubine osvojila drugo mjesto.

Ruskinja Natalia Molčanova je zaronom na 60m dubine oborila svjetski rekord kojeg je držala Britanka Sarah Campbell (57m, napravljen na istom natjecanju 2007. godine).

Osim medalja u pojedinačnim disciplinama, hrvatski su ronioci osvojili medalje i u ukupnom poretku natjecanja (zbroj triju disciplina: Free Immersion, Constant Weight i Constant No Fins): Karla Fabrio osvojila je zlato u ženskoj konkurenciji, Slaven Ćubrić srebro i Tomo Vrdoljak broncu u muškoj konkurenciji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!