Nogomet

Talijan sudi Hrvatima i Turcima

Bernard Jurišić, Ivor Krapac • srijeda, 18.06.2008.
Talijan sudi Hrvatima i Turcima
Foto: EPA

Poznat je sudac četvrtfinalnog ogleda Hrvatske i Turske na Europskom prvenstvu. Bit će to 40-godišnji Talijan Roberto Rosetti...

Roberto Rosetti dobio je čast i odgovornost suditi ogled Hrvatske i Turske koji će u petak odlučiti o polufinalistu Eura u Austriji i Švicarskoj. Rosettijevi pomoćnici u bečkoj utakmici bit će sunarodnjaci Alessandro Griselli i Paolo Calcagno, a za četvrtog suca određen je Španjolac Manuel Enrique Mejuto Gonzalez.

40-godišnjem Talijanu ovo će biti treća utakmica na Euru. Prije Hrvata i Turaka, već je odradio posao u susretima Švicarska - Češka (otvaranje EP-a) i Grčka - Rusija.

Rossettija se sjećamo i iz prošlog kvalifikacijskog ciklusa, kad je vrlo dobro sudio utakmicu između Hrvatske i Engleske u Zagrebu (2:0). Zanimljiv je i podatak da u njemu ima i hrvatske krvi, jer mu je majka podrijetlom iz Vodnjana u Istri.

Određeni su suci i za prvu četvrtfinalnu utakmicu, koju će u četvrtak u Baselu odigrati Portugal i Njemačka. Glavni će biti Šveđanin Peter Fröjdfeldt, pomoćnici su mu sunarodnjaci Stefan Wittberg i Henrik Andren, a za semafor za izmjene i pokazivanje sudačke nadoknade te ponašanje trenera brinut će Grk Kyros Vassaras.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!