Tenis

Karlović i Čilić u dva seta

Branimir Korać • srijeda, 18.06.2008.
Karlović i Čilić u dva seta
Foto: EPA

Ivo Karlović u pravoj drami prošao je u četvrtfinale ATP turnira u Nottinghamu. Amerikanac Sam Querrey natjerao je Karlovića u oba seta u tie-break, u drugom je odigrano čak 30 poena, ali naš tenisač je ipak slavio s dva puta po 7:6. U dva seta pobjedu je upisao i Marin Čilić...

Nakon dva tijesna poraza u dosadašnjim susretima, Ivo Karlović pronašao je recept za Sama Querreya. Dvojica odličnih servera odigrali su na travi Nottinghama posve izjednačen meč, a nijanse su na kraju bile na strani Karlovića. Ivo je bio uspješniji u oba tie-breaka i ipak zasluženo slavio.

U završnici prvog seta Karlović je dva puta zaprijetio, došao do dvije break lopte, ali ih nije iskoristio. Set je otišao u tie-break gdje naš tenisač vrlo brzo dolazi do velike prednosti i mirno privodi set kraju. U 13. igri naš tenisač je bio bolji sa 7:3.

Te dvije break lopte bile su ujedno i jedine dvije u cijelom meču. U drugom setu također se igrao tie-break u kojem se odvijala prava mala drama. Karlović je u nekoliko navrata propuštao meč lopte i na svoj servis, Querrey je isto tako mogao i do seta, ali niti on nije imao mirnoće i konačno je Karlović u samoj završnici seta sa 16:14 izborio prolaz u četvrtfinale.

Ivo je vrlo dobro servirao, imao je 66 posto ubačaja prvog servisa uz pogođenih 27 aseva. Querrey je bio još precizniji, pogodio je 70 posto prvih servisa, ali ubilježio je manji broj aseva - devet.

U četvrtfinalu Ivo će igrati protiv boljeg iz meča Andreasa Seppija i Argentinca Eduarda Schwanka. Talijan je u ovom meču favorit i trebao bi biti novi protivnik Ive Karlovića.

Marin Čilić mogao je i morao puno brže i jednostavnije odraditi posao protiv Alexa Bogdanovica. Naš tenisač je u oba seta imao veliku prednost, da bi na kraju dopuštao Bogdanovicu da se vrati u igru. Ipak, na kraju drugog seta uspio je uz puno muke odservirati za pobjedu 6:4, 6:4.

Meč je Marin otvorio odlično. Došao je brzo do 4:1 uz dvostruki break, ali Bogdanovic se uspio vratiti i smanjiti na 4:3. Ipak Čilić je uspio do kraja seta zadržati mirnoću i sa 6:4 doći do prednosti.

U drugom setu vrlo slična situacija. Brzih 4:0 i 5:1 pa povratak Bogdanovica na 5:4. Britanac je u posljednjem gemu dosta dugo držao Čilića u neizvjesnosti, imao je i break priliku, ali Marin se uspio spasiti i uz prilične probleme doći do gema i pobjede 6:4, 6:4.

Uz 60 posto ubačaja prvog servisa Marin je ubacio deset as servisa. S druge strane Bogdanovic je imao 57 posto ubačaja prvog servisa i čak šest dvostrukih servis pogrešaka. Ovo je bila Čiliću mala osveta za poraz na Challengeru u Aachenu prije dvije godine u njihovom dosad jedinom meču.

U četvrtfinalu Marin će igrati protiv Thomasa Johanssona koji je u drugom kolu slavio bez borbe iz neuobičajenog razloga - suparnik Dmitrij Tursunov zaradio je eliminaciju iz turnira nakon što je u dvoboju parova zbog neslaganja sa sucem oko jedne dvojbene odluke svojevoljno napustio teren, što nije dozvoljeno. Uslijed toga, kažnjen je izbacivanjem iz ždrijeba i u pojedinačnoj konkurenciji.

ATP Nottingham, drugo kolo:
Ivo Karlović (Hrvatska, 4) - Sam Querrey (SAD) 7:6(3), 7:6(14), Vince Spadea (SAD) - Radek Stepanek (Češka, 1) predaja Stepanek, Fernando Verdasco (Španjolska, 3) - Bobby Reynolds (SAD) 6:2, 6:3, Gilles Simon (Francuska, 5) - Samuel Groth (Australija, Q) 6:7(1), 6:4, 6:4, Andreas Seppi (Italija, 7) - Eduard Schwank (Argentina) 6:1, 4:6, 7:6(7), Gael Monfils (Francuska, 8) - Julien Benneteau (Francuska) 3:6, 6:4, 6:2, Marin Čilić (Hrvatska) - Alex Bogdanovic (Velika Britanija, Q) 6:4, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!