Tenis

Karlović i Čilić među četiri

Branimir Korać • četvrtak, 19.06.2008.
Karlović i Čilić među četiri
Foto: Kristijan Komarica

Ivo Karlović uz manje probleme odradio je uspješno posao na ATP turniru u Nottinghamu te je svladao Andreasa Seppija u tri seta. Talijan je pružio jak otpor, no u završnici trećeg seta je pao što Ivo koristi i prolazi u polufinale. U polufinalu je i Marin Čilić koji je u četvrtfinalu razbio Thomasa Johanssona...

Kako se i očekivalo, vrlo težak meč za Ivu Karlovića. Andreas Seppi je potencijalno neugodan protivnik, dobrog reterna i jakih udaraca, no Karlović ga je ipak uspio neutralizirati i upisati pobjedu. Bio je to njihov drugi susret nakon što je Seppi prošle godine tijesno slavio u Barceloni u tri seta.

Prvi set već nekako po tradiciji pripao je Karloviću. Seppi nije imao baš nikakve šanse što i nije novost, dosta Karlovićevih protivnika, unatoč činjenici da je dugo na Touru, potroše jedan set kako bi se privikli na njegov servis. Tako je bilo i u ovom meču u kojem je Ivo u prvom setu napravio break kod 2:1 i znao sačuvati tu prednost.

Već u drugom setu Seppi je dosta popravio retern, Karlović je pak imao priličnih problema u igri protiv servisa i gotovo jednako lako kako je dobio prvi set, izgubio je drugi set. Identičnih 6:3, no break dva gema kasnije nego u prvom setu.

Odlučujući set donio je izjednačenu borbu sve do posljednjeg gema. Tada kod 5:4 Seppi servira za ostanak u meču, ima 40:15, ali Karlović koristi njegove pogreške i dolazi do prve meč lopte. Prvu ne koristi, no Seppi mu lošim volejem daje još jednu priliku. Ovaj put Karlović je bio koncentriraniji, pogodio je za 6:4 i prolaz u polufinale.

Ovo je Karloviću drugo polufinale ove godine. U prvom je u Rotterdamu izgubio od Llodre, a ovdje će za finale igrati s Gaelom Monfilsom. S Monfilsom je igrao jednom, ove godine u Monte Carlu i izgubio 7:6, 6:1.

Marin Čilić odradio je odličan meč protiv veterana Thomasa Johanssona i "razbio" ga u oba seta. Iako je ponovno imao problema s ubačajem prvog servisa, Marin je s lakoćom došao do pobjede.

Meč je sjajno počeo, Johansson se nije uspio niti snaći, a Čilić je već imao veliku prednost. Na semaforu je bilo već 3:0 kada je Johansson "ušao" u meč, osvojio napokon svoj servis gem, ali i brzo ponovno pokleknuo i Marin je sa 6:1 uzeo prvi set.

Po sličnom poučku nastavilo se u drugom setu. Marin je odmah napravio break, astavio s odličnom igrom i s dvostrukim breakom došao i do ovog seta sa 6:2.

Jedinu priliku za vraćanje oduzetog servisa Johansson je imao kod 2:1 u drugom setu kada je došao do 30:40 i to je bilo sve od njega gotovo u cijelom meču.

U polufinalu Čiliću će protivnik biti Fernando Verdasco koji je u tri seta bio bolji od Gillesa Simona. Bit će to drugi susret Čilića i Verdasca, prvi je dobio Španjolac prošle godine u St. Petersburgu.

ATP Nottingham, četvrtfinale:
Ivo Karlović (Hrvatska, 4) - Andreas Seppi (Italija, 7) 6:3, 3:6, 6:4, Fernando Verdasco (Španjolska, 3) - Gilles Simon (Francuska, 5) 6:3, 2:6, 6:3, Gael Monfils (Francuska, 8) - Vince Spadea (SAD, Q) 7:6(4), 6:2, Marin Čilić (Hrvatska) - Thomas Johansson (Švedska) 6:1, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!