Tenis

Karlović u finalu Nottinghama

Branimir Korać • petak, 20.06.2008.
Karlović u finalu Nottinghama
Foto: Ivor Krapac

Ivo Karlović u neizvjesnom dvoboju uspio je svladati Gaela Monfilsa i plasirati se u finale ATP turnira u Nottinghamu gdje je prošle godine osvojio naslov. Ipak nećemo gledati hrvatsko finale obzirom da je Fernando Verdasco nadigrao Marina Čilića...

I danas je u Nottinghamu bilo prilično vjetrovito, no i danas je igra Ive Karlovića bila vrlo dobra. Protiv Gaela Monfilsa bio je favorit i očekivala se pobjeda obzirom da je bolji i opasniji igrač na travnatoj podlozi. Francuz je tijekom tjedna pokazao da može i zna dobro odigrati na ovoj podlozi, no protiv Karlovića mu to nije pomoglo.

Ivo je odlično ušao u meč i odmah došao do breaka. Sjajno je igrao sve do 3:1 kada propušta priliku za dvostruki break, a kod 4:3 ulazi u probleme, Monfils dolazi do break lopte, koristi ju i vraća se u set. Set je na kraju otišao u tie-break gdje je Karlović iskoristio odličan prvi servis i otišao do 7:4 i prvog seta. Mogao je taj prvi set i puno ranije riješiti, osvojio je dvostruko više poena protiv servisa nego Monfils, ali Francuz se uspješno izvlačio iz neugodnih situacija i držao je meč u egalu.

Sredinom drugog seta Karlović je ušao u manju krizu na svom servisu i to ga je stajalo breaka. Monfils je došao do prednosti, imao je i kod 5:4 servis za set, ali Karlović dolazi do 0:40, prve dvije break lopte ne koristi, ali treću koristi i poravnava na 5:5. I ovaj set otišao je u tie-break, a scenarij je bio kao i u prvom setu. Karlović je bio bolji i dominantniji te je ponovno sa 7:4 došao do seta.

Uz 66 posto ubačaja prvog servisa Ivo je pogodio i 11 aseva, ali je igrao vrlo dobro protiv servisa. Osvojio je čak 38 poena protiv servisa dok je Monfils osvojio tek 16. Naš tenisač imao je ukupno šest break lopti, dvije je iskoristio, a Monfils je iskoristio također dvije, no iz tri pokušaja.

Nakon susreta Karlović je rekao kako je imao težak meč obzirom da je Monfils vrlo dobro igrao. Na pitanje voditelja programa da li mu je servis najjače oružje, Karlović je duhovito uzvratio kako mu nije najbolje oružje servis već bekhend. Voditelj je također ustvrdio kako je teško igrati tie-break i pobijediti u njemu, a Ivo mu je uz smiješak kratko rekao: "Navikao sam".

Nadali smo se drugom hrvatskom finalu u povijesti, međutim, Fernando Verdasco je bio prejak za Marina Čilića. Španjolac je iskoristio loš Marinov dan i s lakoćom otišao do pobjede.

Od samog početka meča vidjelo se da će Čilić imati veliih problema s pokretljivim i agresivnim Verdascom, a to se potvrdilo i brzim breakom. Prednost je Španjolac održao do kraja seta i sa 6:3 došao do prednosti.

U drugom setu vrlo brzo je sve riješeno. Verdasco je odmah u prbvom gemu napravio break, nije dugo trebalo niti da dođe do drugog breaka te je dodatno dobio na samopouzdanju i odjurio do pobjede.

Bit će to treći dvoboj Karlovića i Verdasca. Dosad je svaki dobio po jedan, a na travnatoj podlozi Nottinghama Ivo će biti ipak lagani favorit.

ATP Nottingham, polufinale:
Ivo Karlović (Hrvatska, 4) - Gael Monfils (Francuska, 8) 7:6(4), 7:6(4), Fernando Verdasco (Španjolska, 3) - Marin Čilić (Hrvatska) 6:3, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!