Tenis

Ančić lovi titulu u paru

Ivor Krapac • petak, 20.06.2008.
Ančić lovi titulu u paru
Foto: Kristijan Komarica

Poraz od Davida Ferrera u četvrtfinalu singla nije značio i oproštaj Marija Ančića od ovogodišnjeg izdanja ATP turnira u Hertogenboschu. Ančić je i dalje u akciji na travnatim terenima u Nizozemskoj, dohvatio je finale parova u kojima nastupa s Austrijancem Jürgenom Melzerom...

Mario Ančić u subotu će biti u prilici uzeti svoj peti ATP naslov u karijeri u konkurenciji parova. Ančić i Jürgen Melzer probili su se u finale u Hertogenboschu u dva tie-breaka polufinalnog ogleda s belgijsko-francuskim dvojcem Steve Darcis/Marc Gicquel, uz prolaz sa 7:6(6) i 7:6(2).

Prvi set nije donio gubitak servisa na bilo kojoj strani, a prije 8:6 u tie-breaku, Mario i Melzer imali su puno šansi i za lakši prolaz, no nisu iskoristili nijednu od deset break-lopti u prvoj dionici. Drugi set počeo je bolje za Darcisa i Gicquela koji su stekli rani break prednosti, no povratak hrvatsko-austrijske kombinacije značio je i ulazak u još jedan tie-break, riješen uvjerljivije nego prvi, sa samo dva izgubljena poena pobjednika.

U borbi za naslov će s druge strane mreže stajati drugi nositelji, poznati i iskusni indijski par Leander Paes/Mahesh Bhupathi. Paes i Bhupathi već godinama ne igraju zajedno na turnirima, no ova sezona je ipak olimpijska, s dolazećim nastupom u Pekingu i potrebom da se uigraju za OI. Ovo im je prvi zajednički turnirski pokušaj u 2008., a zasad im ide jako dobro, uz prolazak u finale s polufinalnih 6:7(6), 6:3 i 10:7 protiv Argentinaca Guillerma Canasa i Juana Martina Del Potra.

Ančić je dosad u karijeri u parovima slavio 2003. u Indianapolisu, '05. u Münchenu i '06. u Pekingu i Mumbaiju. Posljednja dva naslova uzeo je u kombinaciji s Maheshom Bhupathijem, koji će u subotu biti s druge strane mreže.

Petak je donio odluku i o finalistima singla. Prvi nositelj David Ferrer potvrdio je da zna i može i na travi s polufinalnih 7:6(4), 6:1 protiv Juana Martina Del Potra, izborivši svoje prvo finale karijere na ovoj podlozi, dok je u donjoj polovici ždrijeba Marc Gicquel nastavio svoj neočekivani ovotjedni put. 31-godišnji Francuz rođen u Tunisu stigao je korak do naslova s 3:6, 6:0 i 6:4 protiv sedmog nositelja Guillerma Canasa.

ATP Hertogenbosch, 20.6.2008., polufinale: Ferrer (Španjolska, 1) - Del Potro (Argentina) 7:6(4), 6:1, Gicquel (Francuska) - Canas (Argentina, 7) 3:6, 6:0, 6:4.

Parovi, polufinale: Ančić/Melzer (Hrvatska/Austrija) - Darcis/Gicquel (Belgija/Francuska) 7:6(6), 7:6(2), Paes/Bhupathi (Indija, 2) - Canas/Del Potro (Argentina) 6:7(6), 6:3, 10:7.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!