Tenis

Škugor i Veić izborili polufinala

Maja Giljanović • subota, 21.06.2008.
Škugor i Veić izborili polufinala
Foto: Kristijan Komarica

Franko Škugor i Antonio Veić nastavljaju s odličnim igrama na 35.000 eura vrijednim ATP Challengerima u Recanatiju odnosno Bytomu...

Šibenčanin je, naime, u Italiji nakon predaje Konstantina Kravčuka u trećem setu osmine finala - sedmi je nositelj u tim trenucima gubio sa 7:5, 2:6, 4:0 - u četvrtfinalu također u tri seta (6:3, 3:6, 6:1) svladao Slovenca Marka Tkaleca. 361. je igrač svijeta napokon zaustavio niz od tri turnira na kojima je izlijetao u prvim kolima: Rijeka Troicki, Zagreb Karanušić i Milano Hartfield i to svi nakon tri seta.

20-godišnjaku će se u polufinalu sučeliti još jedan Slovenac - Greg Žemlja. Osmi ga je nositelj dosad svladao u njihovom prvom međusobnom dvoboju 2005. u Mađarskoj da bi 21-godišnjem 357. igraču svijeta Škugor uzvratio trima uzastopnim pobjedama od kojih je zadnja stigla na zagrebačkom Futureu (6:4, 3:6, 6:4) kojeg je Franko inače u veljači i osvojio.

U paru s Rumunjem Gardom nakon veoma neizvjesnog susreta 7:6(2), 6:7(4) i 10:8 u produženom tie-breaku prolaska prvog kola pokraj indijsko-američke kombinacije Ghouse/Thompson na koncu nije bilo.

Vjekoslava Skenderovića je u osmini finala zaustavio peti nositelj Benedikt Dörsch - Nijemac je upisao rutinskih 6:2, 6:3.

Antonio Veić je, pak, u Poljskoj u osmini finala iznenadio osmog nositelja Mathieu Montcourta - Francuzu se s 6:1, 7:6(3) revanširao za poraz u Italiji početkom travnja (finale 6:2, 7:5).

U četvrtfinalu je potom osvetio Ivana Dodiga - Simon Greul je, naime, rundu ranije 23-godišnjaka eliminirao sa 7:5, 6:3 - protiv Malološinjanina je naprotiv četvrti nositelj u oba seta po jednom izgubio servis i izgubio sa 6:3, 6:4. Sljedeći protivnik 20-godišnjaku je Pablo Santos-Gonzalez, četiri godine stariji i devet mjesta slabije rangirani Španjolac protiv kojeg se Veić dosad još nije sastajao.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!