Tenis

Turnir parova Mektiću i Zovku

Maja Giljanović • ponedjeljak, 23.06.2008.
Turnir parova Mektiću i Zovku
Foto: Ivor Krapac

Nikola Mektić poražen je u finalu pojedinačnog, ali je završnicu turnira parova 10.000 eura vrijednog ITF Challengera u Beogradu osvojio zajedno s Ivanom Zovkom...

Nikola Mektić je najprije u četvrtfinalu kao treći nositelj potpuno nadigrao 6:2, 6:0) šestopostavljenog BiH igrača Aldina Šetkića da bi potom u polufinalu u tri seta nakon u tie-breaku osvojenog drugog na koncu s 2:6, 7:6, 6:1 nadjačao petog nositelja, Španjolca Alberta Ramosa-Vinolasa.

U finalu je, međutim, unatoč odličnom ulasku u meč (tie-break sa samo jednim izgubljenim poenom) prvom nositelju Attili Balazsu do kraja susreta uzeo još samo tri gema (6:1, 6:2).

Sedmi nositelj Luka Belić se, pak, oprostio u četvrtfinalu - okrenuo ga je s 5:7, 6:2, 6:3 upravo 19-godišnji Mađar trenutno 493. igrač svijeta.

Mektić i Zovko su nakon eliminacije prvih nositelja Belića i Ramos-Vinolasa u četvrtfinalu, preko četvrtopostavljene grčko-češke kombinacije Gemouchidis/Lojda (6:4, 6:4) izborili finale da bi krasan niz oplodili trijumfom nad drugim nositeljima Slovićem i Tošićem i to u neizvjesnom produženom tie-breaku nakon 1:1 u setovima.

Beograd, finale:
Balazs (Mađarska, 1) - MEKTIĆ (Hrvatska, 3) 6:7/1), 6:1, 6:2

Parovi:
MEKTIĆ/ZOVKO (Hrvatska) - Slović/Tošić (Srbija/Crna Gora, 2) 1:6, 7:5, 10:8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!