Tenis

"Wimbledon je nešto posebno"

Ante Jukić • utorak, 01.07.2008.
"Wimbledon je nešto posebno"
Foto: EPA

Nakon teško izborene pobjede nad Fernandom Verdascom, Mario Ančić još je jednom istaknuo koliko za njega znači Wimbledon, pogotovo poslije problema sa zdravljem zbog kojih je propustio prošlogodišnji nastup u All England Clubu...

Nevjerojatan preokret u dvoboju protiv Fernanda Verdasca i očekivanja od četvrtfinalnog sraza protiv Rogera Federera, bili su glavna tema Ančićevog jučerašnjeg razgovora s novinarima.

"Jednostavno, prva dva seta mu (Verdascu) ništa nisam mogao. Imao sam osjećaj da igra savršen meč i da ima odgovor na svaki moj pokušaj. No, znao sam da se moram nastaviti boriti i strpljivo čekati svoju priliku. Kad sam ga breaknuo u trećem setu, tada je za mene meč zapravo tek počeo", bio je Ančićev osvrt na prvi dio susreta s Verdascom, u kojem se našao u velikom rezultatskom zaostatku.

Naš tenisač smatra da je prevagu u petom setu donijela njegova veća agresivnost i pritisak na protivnikov servis.

"Naravno, kada meč uđe u ovakvu završnicu, pobjeda može otići na bilo koju stranu. No, mislim da sam ja radio puno veći pritisak na reternu, nego što je on to činio. Na svaki njegov servis imao sam osjećaj da mogu doći do breaka, što se na kraju pokazalo i presudnim", zaključio je Mario priču o dvoboju sa Španjolcem, istaknuvši još jednom svoju neskrivenu ljubav prema najprestižnijem teniskom turniru:

"Uvijek sam govorio koliko je Wimbledon za mene poseban i koliko mi znači. Ove godine čak možda još i više, s obzirom da sam prošlogodišnji nastup morao otkazati zbog bolesti."

U četvrtfinalu Ančića čeka najbolji tenisač svijeta, Roger Federer, a Mario je priznao da još uvijek nije razmišljao o tom dvoboju.

"Da vam budem iskren, još ni sekunde nisam razmišljao o Rogeru."

Ipak, Splićanin nije mogao izbjeći pitanje o njihovom dvoboju u srijedu i šansama za plasman u polufinale, gledajući kroz prizmu svojih ovogodišnjih mečeva u Londonu, pogotovo onih protiv Ferrera i Verdasca.

"Teško je reći hoće li mi razina igre koju sam dosad prikazivao biti dovoljna za pobjedu protiv Federera. Ali ja se trudim isključivo koncentrirati na svoju igru, bez obzira tko je s druge strane mreže. Uvijek želim biti bolji od svog protivnika, tako da ni ovaj dvoboj neće biti iznimka" zaključio je Ančić, posljednji tenisač koji je pobijedio Rogera Federera na travi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!