Tenis

"Ovo su bila sjajna dva tjedna"

Vedran Babić • srijeda, 02.07.2008.
"Ovo su bila sjajna dva tjedna"
Foto: EPA

Mario Ančić ponovno je poražen od Rogera Federera, no to nije previše utjecalo na našeg tenisača, koji je unatoč porazu ponosan na svoje dostignuće, ali i pun hvale za najboljeg tenisača svijeta...

Iako je i po šesti put zaredom izgubio od Rogera Federera, Mario Ančić nema razloga za tugu: "Uživam u svakom trenutku ovogodišnjeg Wimbledona. Za mene su ova dva tjedna bila sjajna i ostat će mi mnogo pozitivnih stvari. Opet sam pokazao kako mogu pobijediti najbolje svjetske tenisače, što radi čuda za samopouzdanje. Isto tako, u smislu renkinga ovo je veliki korak za mene i znam gdje želim biti i znam da ovako moram nastaviti igrati."

Svi znamo kako je Ančić nadasve fer i korektan sportaš, a to je i ovoga puta dokazao pohvalivši svog današnjeg protivnika: "Njegov servis možda nije najjači na svijetu, ali je svakako brz i prije svega precizan. Dobro miksa tako da ga je teško čitati. Danas je također servirao odlično, ne samo na prvom servisu već i na drugom. Nije mi davao nikakve šanse za napad, a upravo sam na tome gradio svoj plan. Imam osjećaj da Federer nikada nije ovako dobro servirao protiv mene kao danas. On ti ne daje puno besplatnih poena, tako da moraš često riskirati. Međutim, ne smiješ promašiti ako misliš pobijediti."

Vezane vijesti

Razloge poraza Mario nije tražio u eventualnom nedostatku snage nakon napornog meča s Verdascom: "Naravno da bih volio da sam taj meč dobio u tri seta, ali pobjeda je pobjeda. Možda danas u početku nisam bio najsvježiji, što me koštalo prvog seta, ali poslije to nije imalo nikakve veze."

"Ponosan sam na način na koji sam odigrao drugi i treći set. Bio sam agresivan i maksimalno sam riskirao. Ipak, mislim da je prvi gem trećeg seta pravo mjerilo. Osjećao sam da igram najbolji tenis života, a opet sam se morao grčevito boriti za taj gem", osvrnuo se Ančić na svoju igru u drugom dijelu meča, nakon kiše. U nastavku turnira, Splićanin ne vidi kraj Fedexu:"Još uvijek mislim kako je uoči ovog turnira Federer bio jedini kandidat i mislim da se stvari nisu promijenile."

S druge strane, Roger Federer bio je očekivano zadovoljan prolaskom u polufinale, 17. na Grand Slamu u karijeri: "To je nešto fantastično, puno mi znači stići ovako daleko svaki put u Wimbledonu. Što se samog meča tiče, servirao sam točno onako kako sam želio protiv njega, jer je opasan i često izlazi na mrežu. Sve u svemu, mislim da je ovo bila jedna vrlo dobra izvedba. Jedva da sam griješio, osjećao sam kako je sve na svome mjestu. Mislim da sam jedino protiv Lleytona Hewitta u finalu US Opena 2004., kada sam pobijedio 6:0, 7:6, 6:0, odigrao ovako dobro. Danas sam bio u potpunoj kontroli i nisam se baš nalazio pod pritiskom. Kada dobijete meč u kojem se niste suočili s break loptom, a vaš se protivnik toliko mučio, onda znate da ste u dobroj poziciji."

U polufinalu Federera čeka Marat Safin: "Nikad ne gledam na Safina kao na 89. tenisača svijeta. To je smiješno i on to zna. Napokon pokazuje što zapravo može i zna. Jedino je iznenađujuće što to pokazuje upravo ovdje u Wimbledonu, na podlozi koja mu je najmanje odgovarala. Bit će zanimljivo i jedva čekam."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!