Tenis

Nadal "dočekao" Schüttlera

Ante Jukić • četvrtak, 03.07.2008.
Nadal "dočekao" Schüttlera

Danas je kompletiran i drugi polufinalni par Wimbledona u muškoj konkurenciji. U nastavku susreta, koji je jučer prekinut zbog mraka, Rainer Schüttler je bio bolji od Arnauda Clementa, izborivši tako polufinalni obračun s drugim tenisačem svijeta, Rafaelom Nadalom...

Vrlo zanimljiv i neizvjestan dvoboj ponudili su danas dvojica "veterana", Rainer Schüttler i Arnaud Clement. Nakon što je njihov četvrtfinalni susret jučer prekinut zbog mraka, pri rezultatu 1:1 u setovima, nastavak je donio veliku borbu i nekoliko preokreta, a pobjednika smo doznali tek nakon petog seta.

Baš kao što je to bio slučaj i jučer, i današnji "program" bolje je otvorio Nijemac, koji je ponovno došao do prednosti, osvojivši treći set u trinaestoj igri. Interesantan je podatak da je Nijemac prokockao velikih 6:0 u tie-breaku, ali je ipak smogao snage oporaviti se od tog šoka i zaključiti set u svoju korist.

Kada je Schüttler poveo sa 4:1 u četvrtom setu, uz 15:40 za dvostruki break, činilo se da se bliži kraju uspješan put 31-godišnjeg Clementa na ovogodišnjem Wimbledonu. Ipak, Francuz uspijeva spasiti "živu glavu" i odvesti set do tie-breaka, u kojem je on ovog puta imao više sreće, tako da je meč otišao u odlučujući peti set.

A u njemu je Schüttler, ipak, uspio napraviti ono što je trebao set ranije. Iako je Clement prvi došao do breaka prednosti, Nijemac je uspio doći do pobjede, posebno vrijedne ako se uzme u obzir da je pri rezultatu 5:4 spasio meč loptu.

Na putu do drugog Grand Slam finala u karijeri (AO 2003.), 32-godišnjeg Schüttlera očekuje drugi nositelj, Rafael Nadal.

Wimbledon, tenisači, četvrtfinale: Schüttler (Njemačka) - Clement (Francuska) 6:3, 5:7, 7:6(6), 6:7(7), 8:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!