Tenis

"Favoritkinja sam ja"

Ante Jukić • četvrtak, 03.07.2008.
"Favoritkinja sam ja"
Foto: EPA

Nakon što su današnjim pobjedama izborile nastup u subotnjem finalu Wimbledona, interesantno je bilo čuti razmišljanje Venus i Serene Williams uoči još jedne bitke za prevlast u obitelji...

Iako će joj subotnji finale biti već sedmi na terenima All England Cluba, Venus Williams se nakon današnje pobjede protiv Elene Dementijeve veselila kao da joj je prvi put. Zašto je tome tako, Venus je novinarima objasnila neposredno nakon polufinala:

"Kada sam shvatila da sam ponovno izborila nastup u finalu, počela sam skakati kao malo dijete. Tako se uvijek ponašam kad sam posebno uzbuđena i to se nikad neće promijeniti. No, turnir za mene još nije završen, nadam se da ću nakon subote imati još više razloga za slavlje", komentirala je 28-godišnja Amerikanka pobjedu protiv Dementijeve, ali i "bacila" pogled na ono što ju tek očekuje.

A očekuje ju još jedan dvoboj sa svojom mlađom sestrom Serenom, od koje je već dvaput poražena u finalu Wimbledona (2002. i 2003.). Na sugestiju novinara da je mnogim sportašima nezamislivo imati sestru ili brata za protivnika, Venus je ponudila interesantan odgovor:

"Mislim da bi svima, zapravo, trebalo biti drago naći se u takvoj situaciji, jer to znači da vam je sestra (ili brat) postigla nešto u životu. Ja uvijek Sereni želim sve najbolje, kada ona postiže vrhunske rezultate i ja sam sretna. Naravno, dok god ne igra protiv mene."

Bivša prva igračica svijeta se osvrnula i na neke "teorije", po kojima je rezultat njihovih međusobnih dvoboja unaprijed dogovoren, ovisno o tome kojoj je pobjeda potrebnija u tom trenutku.

"Ne želim uopće komentirati takve glasine. Kad god izađem na teren, zanima me samo pobjeda, bez obzira na to tko je s druge strane mreže. Već me pomalo nerviraju sve te priče koje počinju kolati uoči svakog našeg međusobnog dvoboja", odlučna je bila Venus u najavi subotnjeg finala.

Baš poput Venus, i Serena je poručila kako neće imati milost prema starijoj sestri:

"Dok god sam u turniru, nikome ne priznajem da je favorit, pa tako ni njoj. Jednostavno sam takva. Čak i ako nisam u najboljoj formi, sebe uvijek smatram glavnim favoritom za naslov", samouvjerena je bila Serena, kojoj će ovo biti četvrti finale u All England Clubu.

Inače, Venus i Serena dosad su se osam puta sastajale u finalima WTA turnira. Sa šest pobjeda daleko je uspješnija Serena, koja je slavila u i u prethodna dva finalna obračuna u Wimbledonu. Može li Venus konačno "uzvratiti udarac", saznat ćemo u subotu, no bez obzira na ishod ovog dvoboja, još jedan teniski spektakl je zajamčen.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!