Tenis

Nadal: "Federer je najbolji u povijesti"

Maja Giljanović • subota, 05.07.2008.
Nadal: "Federer je najbolji u povijesti"
Foto: EPA

Drugi igrač svijeta i to rekordnih 156 uzastopnih tjedana i četverostruki uzastopni pobjednik Roland Garrosa Rafael Nadal pred treće je finale Wimbledona u nizu protiv peterostrukog uzastopnog pobjednika Rogera Federera odao Švicarcu priznanje, ali na dizanje ruku s lova na krunu u All England Clubu ni ne pomišlja...

22-godišnji je Španjolac, naime, Federeru nakon 3:0 pobjede protiv Rainera Schüttlera razgovarajući o kojoj se očekivano nije utrošilo previše vremena, komplimentirao: "Po meni je Roger najbolji tenisač ikada. Je li najbolji u povijesti na travi - nisam siguran - Sampras ima sedam Wimbledona, zar ne? - Federer pet stoga mu treba još pokoji. Ja se, pak, nadam da šestog neće dohvatiti ove nedjelje".

Upitan hoće li se u slučaju trijumfa nad Federerom smatrati prvim reketom svijetu unatoč službenom rankingu skromno je odgovorio: "Osvojim li Wimbledon i dalje sam drugi igrač svijeta. Prilike prestići Federera će biti pa nemojmo tražiti kruha povrh pogače", razmišlja Nadal trezveno i ciljajući na američku sezonu na cementu.

Osvrnuvši se na meč s Schüttlerom, svjestan da će Federer zahtijevati viši nivo igre, rekao je: "Protiv Murrayja sam u četvrtfinalu pružio puno više i na tom ću tragu morati biti i u finalu. Schüttler je posve drugačiji tip igrača i trebalo mu se prilagoditi. U drugom sam setu visio, ali nasreću samo prošao u glatka tri seta".

Pobjednik u ovogodišnjem Queen'su, Nadal je još dodao: "Treći sam put u wimbledonskim finalima, osvojio sam prije tri tjedna Queen's i smatram da sam sazrio i kao igrač i kao osoba u odnosu na lani. Nemam što dokazivati, a hoće li moje najbolje biti dovoljno i zaustaviti Rogera - vidjet ćemo".

"Izaći ću na teren i igrati svoju igru, odigra li bolje i pobijedi, pružit ću mu ruku i čestitati, ali svoju šansu, izborim li je, ne mislim propustiti. Lani bio veoma blizu i uđem li u ritam, sve je moguće", zaključio je Nadal koji će osvoji li sutra krunu postati prvi igrač nakon Bjorna Borga prije gotovo tri desetljeća kojem je pošlo za rukom u razmaku od mjesec dana osvojiti i Roland Garros i Wimbledon.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!