Tenis

Treća sreća za Venus Williams

Ivana Spahija • subota, 05.07.2008.
Treća sreća za Venus Williams
Foto: EPA

U sestrinskom finalu ovogodišnjeg Wimbledona u kojem su snage odmjerile Venus i Serena Williams pobjedu je odnijela starija sestra Venus, koja je u trećem wimbledonskom finalu uspjela svladati Serenu. Time se Venus Williams po peti put u karijeri popela na najvišu stepenicu travnatog Grand Slam turnira...

Pet je godina prošlo od posljednjeg Williams - Williams finalnog Grand Slam dvoboja. Venus i Serena u razdoblju od 2001. do 2003. godine žarile su i palile Grand Slam finalima, da bi tek pet godina kasnije ponovno zakazale sestrinsko finale i to na središnjem terenu Wimbledona.

Serena je u finale ušla s dobrim "vjetrom u leđa" iz prethodnih finalnih susreta sa starijom sestrom. Naime, mlađa sestra Williams je slavila u pet od ukupno šest sestrinskih Grand Slam završnica, a u dva je navrata (2002. i 2003. godine) osvojila Wimbledon pobijedivši upravo Venus. No, starija Williams je ipak pokazala tko je "šefica" engleske trave i po peti put u karijeri zasjela na tron Wimbledona. U meču koji je trajao točno 111 minuta starija je sestra Williams nakon dva odigrana seta uzela naslov pobjednice.

Meč je odlično otvorila Serena, koja je već u prvom gemu oduzela servis starijoj sestri i sigurnim servis-gemom povela s 2:0. Igra je mirovala do Serenina vodstva od 4:3, no tada se probudila i starija sestra Williams koja je iskoristila drugu pruženu break-loptu i poravnala rezultat na 4:4. Serena se odmah u idućem gemu mogla revanširati sestri, ali nije iskoristila dvije break-prilike pa je Venus povela s 5:4. Obje su tenisačice zadržale servis do vodstva Venus od 6:5 i tada je sedma tenisačica svijeta oduzela servis Sereni te uzela prvi set sa 7:5.

I drugi set započeo je pritiskom Serene, odmah u prvom gemu je zaprijetila servisu Venus, ali nije iskoristila pruženu break-priliku. U trećem gemu drugog seta mlađa sestra Williams je propustila realizirati čak šest break-prilika, ali je uspjela iskoristiti sedmu i povesti s 2:1. Radost šeste nositeljice nije potrajala dugo, odmah u idućem gemu Venus je oduzela servis sestri i poravnala rezultat na 2:2.

Serena se potom suočila i s novom break-prilikom starije sestre, no ipak se uspjela spasiti te je igra mirovala do vodstva Venus Williams od 5:4. Tada je sedma nositeljica turnira uspjela još jednom slomiti servis Serene i s konačnih 7:5 i 6:4 po peti put upisati svoje ime na mjesto pobjednice. I ne samo to, Venus Williams je nakon tri pokušaja napokon uspjela svladati mlađu sestru u finalu Wimbledona, te omjer u međusobnim ogledima poravnati na 8-8. No, ni Serena neće ostati nezadovoljna, jer naposljetku, sve ostaje u obitelji.

Wimbledon, finale: Venus Williams (SAD, 7) - Serena Williams (SAD, 6) 7:5, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!