Tenis

"Dvostruko slavlje obitelji"

Ivana Spahija • nedjelja, 06.07.2008.
"Dvostruko slavlje obitelji"
Foto: EPA

Peti put u prebogatoj teniskoj karijeri Amerikanka Venus Williams popela se na najvišu stepenicu Wimbledona, čime je ušla u "besmrtnost" travnatog Grand Slama. Williams je u finalu svladala mlađu sestru Serenu, ali je zajedno s njom osvojila naslov u konkurenciji parova...

Sestre Venus i Serena Williams doista su prva imena ovogodišnjeg izdanja Wimbledona. Osim što su, nakon pet godina "suše", ponovno zakazale sestrinsko finale, sestre Williams dominirale su i u konkurenciji parova, gdje su došle do naslova pobjedom nad Lisom Raymond i Samanthom Stosur. Time se ostvarila želja Venus Williams da njena mlađa sestra Wimbledon ipak napusti s trofejem.

"Kada sam odigrala meč loptu, pomislila sam 'Moj Bože, peti naslov'. To je bila prva misao koja mi je pala na pamet. Da sam ovakav uspjeh ostvarila na nekom drugom turniru, to bi bilo odlično, ali se ni približno ne bi moglo usporediti s osvajanjem Wimbledona, koji je jedan od najprestižnijih turnira uopće", rekla je Venus nakon pobjede.

Ovo je bilo njeno treće wimbledonsko finale koje je igrala protiv mlađe sestre, što joj, razumljivo, ne pada baš najlakše. Venus je naglasila da je unatoč tome dala sve od sebe i nastojala se koncentrirati na igru, a ne na protivnicu. "Ovo je finale Wimbledona i očekivala sam da će Serena igrati odlično. Mislim, ona je Serena Williams, može izvući bilo što. Očekivala sam da bude iznad svega što ja tamo ponudim. No, nisam puno razmišljala, samo sam nastavila igrati", kaže Venus.

Starija sestra Williams ne bi bila previše razočarana ni da je trofej završio u Sereninim rukama: "Da je ona osvojila, mislim da bih bila sretna zbog nje. Više bih bila razočarana zbog brojeva, ipak je pet 'okrugli' broj. Prošle godine sam mislila da je nemoguće doći do toga, tako bih bila razočarana jer ne bih ušla u povijest, ne jer bih izgubila od nje", misli starija sestra Williams.

Uoči finala parova Venus je rekla kako će zbog mlađe sestre dati sve od sebe da dođu do naslova, a kada se to i ostvarilo, "mirna" je mogla biti i Serena, koja je ipak bila razočarana nakon poraza od starije sestre. "Nisam gledala njeno slavlje. Samo sam sjela u stolicu i nisam obraćala pažnju. Ne mislim da me ona natjerala da igram loše. Uvjeti su na terenu bili teški, ali su bili jednaki za nas obje. Jednostavno je bilo preteško. Ona je podigla razinu svoje igre, a moja je pala. Nisam bila umorna, jednostavno nisam igrala dobro", izjavila je nakon meča Serena.

Ipak, poraz u finalu singla donekle je ublažilo osvajanje naslova u konkurenciji parova, čime su sestre Williams najavile "novu eru" njihove dominacije. "Ovo je dvostruko slavlje za našu obitelj. Glavni cilj za nas obje je da ostanemo zdrave. Obje smo dosta trenirale ove godine i to se najbolje pokazalo u singlu, ali i u parovima. Želimo ostati zdrave kako bismo mogle igrati zajedno i u paru", rekla je na kraju Venus Williams.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!