Tenis

"Nemoguće je ovo opisati"

Tomislav Pacak • nedjelja, 06.07.2008.
"Nemoguće je ovo opisati"
Foto: EPA

Nakon nevjerojatnog finala, jednog od najboljih u bogatoj wimbledonskoj povijesti, Rafael Nadal teško je pronalazio riječi kojima bi opisao osjećaj nakon najveće pobjede u karijeri...

Neposredno nakon čudesno kvalitetnog meča, igrači su se obratili gledateljima na središnjem terenu.

Mladi Španjolac kralj je Roland Garrosa, no podignuti pehar namijenjen pobjedniku Wimbledona je najveći doživljaj u tenisu: "Nemoguće je opisati što sam osjećao u trenutku kada sam pobijedio, no jako, jako sam sretan. San je igrati na ovom terenu, mom najdražem turniru, ali nikad nisam zamislio da ću pobijediti."

Nadal je bio zaista velik u ovoj pobjedi, odao je ogromno priznanje dosadašnjem wimbledonskom kralju: "Teško je igrati u isto vrijeme kao i najbolji tenisač u povijesti, Roger Federer. Uvijek je teško igrati protiv njega, moram čestitati Rogeru koji se uvijek bori nevjerojatno i fenomenalno se ponaša i kad pobijedi i kad izgubi, hvala Roger - sjajan si za tenis."

Ovakve izjave nakon finala definitivno su ga učinile još posebnijim. Nadal je bio oduševljen: "Roger je nakon pet godina izgubio Wimbledon, no on je još uvijek broj 1, dobio je ovdje pet puta, a ja po prvi puta i to ja za mene posebno važno."

Španjolac se zahvalio svima na podršci: "Hvala na podršci mojem ocu, ujaku, cijeloj obitelji koja je ovdje i koja mi stalno daje podršku. Hvala svima. Nema velikog slavlja, a ne smijem zaboraviti zahvaliti se princu i princezi što su došli pogledati ovaj meč." Nadal je, inače, nakon pobjede otišao do svoje obitelji, a potom se preko krova jedne od loža popeo do kraljevske obitelji kako bi i njih pozdravio.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!