Tenis

Čilić osvetio sunarodnjake

Ivor Krapac • ponedjeljak, 07.07.2008.
Čilić osvetio sunarodnjake
Foto: EPA

Marin Čilić uspješno je započeo svoj put na ATP turniru u Gstaadu, kojeg pamti po prvom polufinalu karijere na Touru, prije dvije godine. Marin je na startu pokazao previše za francuskog kvalifikanta Josselina Ouannu, koji je na putu do glavnog ždrijeba svladao Lovra Zovka i Franka Škugora...

Za razliku od sunarodnjaka u kvalifikacijama, Marin Čilić nije imao problema s 22-godišnjim francuskim igračem, 211. na svijetu. Ouanna je arhiviran u dva relativno laka seta, sa 6:3 i 6:4, uz po jedan Marinov break u svakom.

U prvoj dionici odluka je pala već u drugom gemu, dok se u drugom setu ključni break dogodio kod 3:3, nakon čega Marin više nije zadrhtao na servisu. Bio je to vrlo uspješan povratak na zemljane terene nakon osmine finala Wimbledona početkom prošlog tjedna, a sve je začinjeno s 13 asova unatoč dosta slabom postotku ubačenog prvog servisa, samo na 50 %.

Jedan Francuz se nije pokazao kao osobito težak izazov, a u osmini finala slijedi drugi, puno zvučniji i Marinu puno poznatiji. Za prolazak u četvrtfinale borit će se s drugim nositeljem i braniteljem naslova Paul-Henrijem Mathieuom, koji je slobodan u prvom kolu, a bit će to njihov već šesti međusobni susret što je, uzevši u obzir da smo tek rano u srpnju, zaista raritetno.

Od pet dosadašnjih dvoboja, Francuz je dobio prva tri (Miami, München, Queen's Club), a Čilić posljednja dva, na posljednja dva turnirska nastupa oba igrača - u Nottinghamu i trećem kolu Wimbledona. Računajući i Queen's Club, ovo će biti četvrti turnir u nizu na kojem će se naći na suprotnim stranama mreže.

ATP Gstaad, 7.7.2008., prvo kolo: Čilić (Hrvatska) - Ouanna (Francuska, Q) 6:3, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!