Tenis

Canas dvokorakom u drugo kolo

Maja Giljanović • ponedjeljak, 07.07.2008.
Canas dvokorakom u drugo kolo

Osmi nositelj 390.000 eura vrijednog ATP turnira u švicarskom Gstaadu Guillermo Canas pobjedom se u dva seta nad Ivom Minarom plasirao u drugo kolo, a još je manje problema s Marcosom Danielom imao sedmopostavljeni Igor Andrejev...

Argentinac trenutno 54. igrač svijeta, a 2005. član Top Tena na osmom, češkog je 24-godišnjaka svladao u izjednačenom susretu u kojem su odlučivale nijanse - Canas je prvi set osvojio s 11:9 u tie-breaku, a unatoč statistici koja, naime, u gotovo svim segmentima prednost daje Minaru (servis je primjerica Canasu ostao ispod 49%), nekadašnji (2004.) je pobjednik Umaga slavio i u drugom (6:3) realiziravši svoju jedinu break-šansu seta (pet ih je naprotiv propustio u prvom).

Canas u drugom kolu ide na Kristofa Vliegena - Belgijac, 121. na svijetu je imao čak 10 break-šansi, a realizirao je po jednu u oba seta (6:3, 6:4) protiv Martina Vassalla Arguella, a protiv sunarodnjaka mu je igrao triput i sva tri puta - zadnji put lani u Roland Garrosu (3:1) - izgubio.

Igor Andrejev je protiv Brazilca Daniela (78.) slavio dvaput od četiri prigode iskoristivši break-loptu, dok je on sam s druge strane svih pet 30-godišnjaka spasio. Sedmom je nositelju na koncu trebalo 85 minuta, a ukupno je osvojio petnaestak poena više od protivnika i dominirao u svim aspektima - 88% ubačenih prvih servisa je npr. sproveo u poen.

Protivnik Andrejevu u sljedećem kolu je Florent Serra - Francuz je svoju prvu prepreku Španjolca Gimeno-Travera dobio s dvaput po 7:6, a upravo je 27-godišnjak pobijedio u njihovom jedinom dosadašnjem susretu - 2005. u Bukureštu (2:0).

Prvi je nositelj turnira inače Švicarac Stanislas Wawinka, 10. igrač svijeta koji je poput branitelja lanjskog naslova Paul-Henri Mathieua odnosno Mikaila Južnog i našeg Ive Karlovića slobodan u prvom kolu.

Karlović u drugom čeka boljeg između Oliviera Patiencea i Victora Hanescua, a Marin Čilić koji je u prvom meču dana slavio protiv Josselina Ouanne igra upravo, po šesti put ove sezone, protiv Mathieua: drugi nositelj i 18. igrač svijeta protiv našeg 19-godišnjaka vodi 3:2, ali je zadnji put u Wimbledonu s 3:1 slavio - Čilić.

Gstaad, 1. kolo:
Vliegen (Belgija) - Vassallo Arguello (Argentina) 6:3, 6:4, Canas (Argentina, 8) - I. Minar (Češka) 7:6(9), 6:3, Andrejev (Rusija, 7) - Daniel (Brazil) 6:4, 7:5, Serra (Francuska) - Gimeno-Traver (Španjolska) 7:6(2), 7:6(5), ČILIĆ - Ouanna (Francuska, q) 6:3, 6:4, Garcia-Lopez (Španjolska) - Lammer (Švicarska, wc) 5:7, 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!