Tenis

Acasuso "izletio", Nadal otkazao

Ante Jukić • ponedjeljak, 07.07.2008.
Acasuso "izletio", Nadal otkazao
Foto: EPA

Prvi dan ATP turnira u njemačkom Stuttgartu obilježio je očekivani otkaz Rafaela Nadala, koji se ipak odlučio odmoriti nakon veličanstvenog slavlja u Wimbledonu. Od današnjih rezultata, pak, treba spomenuti ispadanje sedmog nositelja, Argentinca Josea Acasusa, od kojeg je bolji bio Albert Montanes...

I dok većina teniskih zaljubljenika još prepričava jučerašnji epski dvoboj Nadala i Federera u finalu Wimbledona, ponedjeljak je donio nastavak sezone zemljanih terena. Kao što se moglo i očekivati, Rafael Nadal, koji je u Stuttgartu bio postavljen za prvog nositelja, otkazao je nastup, čime je usrećio češkog veterana Jana Hernycha, neočekivano ga "uguravši" u turnir.

Ipak, s Rafom ili bez njega, Mercedes Cup ide dalje, a otvoren je, kako uostalom i priliči, dvobojem dvaju njemačkih tenisača, Andreasa Becka i Daniela Brandsa, koji su u glavni turnir ušli zahvaljujući pozivnicama organizatora.

Iako ih na ATP ljestvici dijeli čak 121 mjesto (Beck 122., Brands 243.), bio je to potpuno ravnopravan i neizvjestan susret, koji je na kraju ipak pripao Becku. Brands će, tako, još malo morati pričekati na svoju prvu ovosezonsku ATP pobjedu, budući da mu je ovo bio treći poraz, u isto toliko nastupa na Touru ove godine.

Za iznenađenje dana pobrinuo se Španjolac Albert Montanes, koji je na tribine "ispratio" sedmog nositelja, Josea Acasusa. Pitanje je, zapravo, koliko ovaj rezultat možemo smatrati iznenađujućim, budući da Argentinac u posljednje vrijeme igra daleko od svoje najbolje forme. Montanesu je za konačnih 6:3, 7:6, bilo potrebno nešto više od jednog i pol sata, a ovo mu je, inače, bilo drugo uzastopno slavlje protiv Acasusa, nakon što je Argentinac dobio njihova prva četiri međusobna dvoboja.

Plasman u drugo kolo ostvario je i mladi Argentinac, Juan Martin Del Potro, pobjedom protiv još jedne nadolazeće zvijezde, Rusa Evgenija Koroljeva. U susretu u kojem su "bombe" sijevale s obje strane, Del Potro je bolje odigrao važnije poene, za konačnu 6:3, 7:5 pobjedu.

Svoje su prepreke u prvom kolu uspješno apsolvirali i Nijemac Berrer, sigurnom pobjedom protiv Prodona, te Pablo Cuevas , koji je nakon dugačke i neizvjesne borbe dobio Santiaga Giralda. Susret je riješen tek nakon trinaeste igre trećeg seta, a više je živaca na kraju imao Cuevas, slavivši sa 13:11 u odlučujućem tie-breaku

ATP Stuttgart, prvo kolo: Del Potro (Argentina) - Koroljev (Rusija) 6:3, 7:5, Beck (Njemačka, WC) - Brands (Njemačka, WC) 3:6, 6:3, 6:4, Montanes (Španjolska) - Acasuso (Argentina, 7) 6:3, 7:6(5) Hernandez (Španjolska) - Ventura (Španjolska) 6:1, 6:4, Berrer (Njemačka) - Prodon (Francuska) 6:3, 6:4, Cuevas (Urugvaj) - Giraldo (Kolumbija) 4:6, 6:4, 7:6(11)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!