Tenis

Kiša omela program u Bastadu

Branimir Korać • ponedjeljak, 07.07.2008.
Kiša omela program u Bastadu
Foto: EPA

Zemljani turnir koji se nakon Wimbledona igra u Bastadu nije dobro startao. Već prvog dana glavnog turnira kiša je stvorila probleme organizatorima te su dovršena tek dva meča...

Tek dva meča organizatori turnira u Bastadu uspjeli su prvog dana privesti kraju. Prvi koji su prošli u drugo kolo su Boris Pašanski i Björn Rehnquist.

Pašanski je u prvom kolu igrao protiv susjeda na ATP ljestvici i branitelja olimpijskog zlata iz Atene Nicolasa Massu. Massu je danas daleko od svoje prave forme i to je bilo vidljivo u meču kojim je Pašanski dominirao i na kraju ga s lakoćom završio sa 6:2, 6:3. Massu je uspio nekako doći do četiri break lopte, po dvije u svakom setu, no sve četiri je prokockao i tenisač iz Srbije prošao je u drugo kolo.

Dva seta za prolaz trebao je i domaći kvalifikant, nekada velika nada švedskog tenisa Björn Rehnquist. On je igrao protiv lucky losera Michala Przysieznog s kojim je imao manjih problema u prvom setu, ali nakon što je poveo s 1-0 u setovima, s lakoćom je dovršio posao.

Što se tiče programa prvog dana, započeo je tek još jedan meč u kojem sedmi nositelj Jarkko Nieminen ima u prvom setu prednost 5:4 protiv Argentinca Sergija Roitmana.

ATP Bastad, prvo kolo:
Boris Pašanski (Srbija) - Nicolas Massu (Čile, Q) 6:2, 6:3, Björn Rehnquist (Švedska, Q) - Michal Przysiezny (Poljska, LL) 7:5, 6:2, Jarkko Nieminen (Finska, 7) - Sergio Roitman (Argentina) 5:4, prekid zbog kiše.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!