Tenis

Kvalifikanti odlično startali

Branimir Korać • utorak, 08.07.2008.
Kvalifikanti odlično startali
Foto: EPA

Prvi dan ATP turnira u Newportu obilježile su tri pobjede igrača iz kvalifikacija. U akciji je bio tek jedan nositelj i to Donald Young koji je bio uspješan...

Prvi kvalifikant koji je prošao dalje je Indijac Rohan Bopanna. On je u dva seta nadigrao Kevina Kima koji je u meč ušao posve dekoncentrirano o čemu govori i tek 29 posto ubačaja prvog servisa u cijelom meču, čak devet dvostrukih servis pogrešaka i 1/9 realizacija break lopti. Statistika Indijca bila je daleko bolja i uz 15 asova i tri oduzeta servisa sa 6:3, 6:4 prošao je dalje.

Maratonski meč odradili su Danac Kristian Pless i Rus Mihail Ledovskih. Ledovskih je bio bolji u tri seta, a Pless konkurira za jednog od rekordera na Touru, bar za ovu sezonu, po broju dvostrukih servis pogrešaka u meču, napravio ih je čak 22. Sedam puta oduzimao je servis Rusu, ali ni to nije bilo dovoljno.

Paul Capdeville nije iskoristio ono što mu je nudio Brendan Evans i na kraju se pomirio s porazom. Čileanac je imao čak 12 break lopti, iskoristio je tek dvije i to je platio porazom u tri seta.

Priličnih problema imao je šesti nositelj Donald Young protiv Korejca Woong-Sun Juna, no na kraju je ipak uspio slaviti. Jun je odigrao vrlo dobar drugi set i natjerao Younga u treći, no tamo je mlada američka zvijezda odigrala dobro i ubilježila prolaz.

Dva sata trajala je borba Alexandera Peye i Philippa Petzschnera. Peya je na kraju iznenadio i izišao kao pobjednik u posve izjednačenom meču. Vrlo izjednačen meč odigrali su i Vince Spadea i Simon Stadler, a uspješniji je bio Amerikanac.

ATP Newport, prvo kolo:
Rohan Bopanna (Indija, Q) - Kevin Kim (SAD) 6:3, 6:4, Mihail Ledovskih (SAD) - Kristian Pless (Danska) 4:6, 7:5, 6:4, Brendan Evans (SAD, Q) - Paul Capdeville (Čile) 6:4, 3:6, 6:1, Donald Young (SAD, 6) - Woong-Sun Jun (Južna Koreja, Q) 6:3, 2:6, 6:4, Alexander Peya (Austrija, Q) - Philipp Petzschner (Njemačka) 6:7(3), 6:3, 7:5, Vince Spadea (SAD) - Simon Stadler (Njemačka) 6:2, 3:6, 6:4.

ATP Newport, parovi, prvo kolo:
Mardy Fish/John Isner (SAD/SAD) - Nicolas Mahut/Fabrice Santoro (Francuska/Francuska, 1) 7:6(7), 6:3, Joseph Sirianni/Simon Stadler (Australija/Njemačka) - Frank Dancevic/Jesse Levine (Kanada/SAD) 6:4, 6:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!