Tenis

Sebastian ponosan na sina Rafaela

Antonija Pavlić • srijeda, 09.07.2008.
Sebastian ponosan na sina Rafaela
Foto: EPA

Šlag dosadašnjeg dijela teniske sezone i po mnogima jedan od najboljih mečeva u wimbledonskoj povijesti donio je Rafaelu Nadalu prvu wimbledonsku kantu. Mladi je Španjolac zaustavio Švicarca Rogera Federera koji je na svetoj londonskoj travi hvatao šestu pobjedu zaredom, kojom bi oborio rekord Björna Borga od pet osvojenih titula...

Ono što je već dugo najavljivano napokon se dogodilo. Roger Federer morao je krunu predati mlađem - i ovog puta boljem od sebe, Rafaelu Nadalu.

Iako ima tek 22 godine, Nadal je osvojio pregršt trofeja među kojima izdvajamo četiri Grand Slam titule, kojima je u nedjelju pridodao i petu - wimbledonsku. Iako službeno nije zasjeo na prvo mjesto ATP ljestvice, o njemu se i prije dvije godine pričalo kao o ponajboljem svjetskom igraču. Ovosezonskim se nastupima opasno približio vladaru tenisa te će zanimljivo biti pratiti nastavak teniske sezone.

Otac jednog od dvojice trenutno najboljih svjetskih tenisača (drugi je naravno Roger Federer), izjavio je za južnoamerički ESPN kako je ponosan na sina, te naznačio još jedan veliki uspjeh španjolskog sporta.

"Ponosan sam što imam takvog sina. Bilo je to finale za pamćenje, još jedan veliki uspjeh španjolskog sporta. Nakon naslova europskoga prvaka u nogometu, veliku radost donio nam je i moj sin. Mislim da je Rafa došao do pobjede zbog izuzetne mentalne snage", rekao je razdragani otac Sebastian Nadal.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!