Tenis

"Najveći meč u povijesti"

Maja Giljanović • srijeda, 09.07.2008.
"Najveći meč u povijesti"

Ugledni američki sportski tjednik Sports Illustrated u ovotjednom je izdanju proglasio wimbledonski triler između Rafaela Nadala i Rogera Federera najboljim teniskim susretom odigranim u povijesti...

Eminentni novinar L. John Wertheim, naime, piše: "U očaravajućem dvoboju u odnosu na koji će se mjeriti svi mečevi ubuduće, Rafael Nadal je detronizirao dosad neprikosnovenog Rogera Federera. Bez truna sumnje - ovo je najbolji meč ikada odigran i četiri je sata i 48 minuta igre epskih razmjera poslužilo kao najbolja moguća reklama svega lijepog što tenis pruža".

Wertheim pun hvale nastavlja o rivalitetu dvojice divova: "Igrači su to čiji odnos ide dalje od pukog poštovanja - njih dvojica gaje istinski prijateljski odnos. Federer je primjerice izjavio da je unatoč pritisku medija koji je stvaran ususret finalnog obračuna potražio Nadala u svlačionici - tek toliko da razmijene par riječi, a prije koji dan Nadal je na pitanje o omiljenim sportašima odgovorio španjolska nogometna reprezentacija, Tiger Woods i - Federer".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!