Košarka

Elton Brand "nogirao" Davisa

Mario Majdić Natrlin • četvrtak, 10.07.2008.
Elton Brand "nogirao" Davisa

29-godišnji krilni centar LA Clippersa karijeru nastavlja na Istoku, noseći dres 76ersa, dok je paralelno s tim Baron Davis i službeno potpisao s Clippersima iz kojih vrlo vjerojatno bježi i Corey Maggette...

Philadelphia je srdačno dočekala veliko pojačanje za sljedeću sezonu. Brand najavljuje: "Spreman sam na velike stvari ove godine."

Predsjednik Sixersa, Ed Stefanski, nije želio propustiti priliku koja mu se ponudila kada je Brand izjavio da ne namjerava sljedeću sezonu boraviti u Kaliforniji. Potpisan je ugovor na pet godina u sklopu kojeg se spominje "cifra" od 79.795 milijuna dolara.

Spominjala se i vrtoglava svota od 90 milijuna, koliko su ponudili Warriorsi dok Clippersi sa svojom ponudom nisu uspjeli zadržati Branda koji obećaje da neće nikoga razočarati ovu sezonu.

Prethodna je bila poprilično razočaravajuća za prvog izbora drafta 1999. Ahilova tetiva ga je limitirala na svega osam utakmica. Karijera u globalu pruža puno bolji uvid u mogućnosti ovog igrača - prosjek od 20.3 poena i 10.2 skoka.

Brand se priključuje veoma kvalitetnim, mladim i talentiranim Sixersima. Andre Iguodala, Andre Miller i Samuel Dalembert su prošle sezone predvodili momčad iz Philadelphije do doigravanja, a "pojačanje sa Zapada" će zasigurno povećati domet ove momčadi.

"Osjećam se puno snažnije i čvršće sada kada je Elton Brand iza mene.", ilustrirao je Ed Stefanski.

Baron Davis, dosadašnji play Warriorsa, je u međuvremenu i službeno potpisao s LA Clippersima višegodišnji ugovor, potajice se nadajući da će Clippersi i Brand doći do nekakvog kompromisa. Vjerovalo se kako je Brand obećao ostanak u LA-u u slučaju Davisovog dolaska, ali je Brand to izričito opovrgao. Davisu sada prijeti i odlazak Coreyja Maggetteja za kojeg se vjeruje da će karijeru nastaviti u Golden Stateu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!