Ostali sportovi

Kličko ne pamti Thompsona

Maja Giljanović • petak, 11.07.2008.
Kličko ne pamti Thompsona
Foto: EPA

Vladimir Kličko u Hamburgu sutra brani svoje IBF, WBO i IBO pojaseve, a s protivnikom je Tonyjem Thompsonom - mada ga Ukrajinac ne pamti - sparirao prije pet godina...

"Uistinu se ne sjećam Thompsona, iskreno će Kličko novinarima da bi mu potvrdu kasnije dao nekadašnji trener Fritz Smudek - Kličko je, naime, uoči dvoboja s Corrie Sandersom 2003. koji ga je umalo stajao karijere doista trenirao s Amerikancem, a ovog je puta, uvjerava, oprezniji: "Svoju sam lekciju naučio. Od Sandersa svim suparnicima prilazim s najvećim mogućim respektom pa ću isto pristupiti i Thompsonu. Govora o nipodništavanju protivnika nema".

Kličko je te 2003. u dvoboj sa Sandersom ušao sa 40-1 skorom i olako shvatio Južnoafrikanca koji ga je, međutim, četiri puta oborio te mu nokautom u drugoj rundi oteo WBO naslov svjetskog prvaka.

Olimpijski pobjednik iz Atlante 1996. potom je nanizao sljedećih osam mečeva, a 36-godišnji Thompson se ne uzrujava previše i smatra da je "Kličkovo vrijeme nepovratno prošlo. Ja naprotiv iz godine u godinu napredujem i neusporedivo sam bolji od Thompsona iz 2003.".

Thompson je prigodu izazvati Klička izborio protiv Nijemca Luana Krasniqija u srpnju lani, a u Hamburgu će se boriti i protiv prepune Arene - više od 3000 navijača natiskalo se primjerice unutar robne kuće na Ukrajinčevom treningu, a 32-godišnjak koji je IBF i WBO naslove ujedinio u veljači protiv Sultana Ibragimova najavljuje: "Stigao sam u svoj drugi dom i nije mi ni na kraj pameti razočarati navijače".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!