Košarka

Corey Maggette postao "Ratnik"

Mario Majdić Natrlin • petak, 11.07.2008.
Corey Maggette postao "Ratnik"

Warriorsi su, nakon odlaska Barona Davisa, u svoje redove doveli Coreyja Maggetteja koji će idućih pet sezona provesti u dresu Golden Statea...

Iako neslužbeno, vrijednost ugovora se procjenjuje na 50 milijuna dolara za usluge Maggetteja koji se, kao i Elton Brand, pozdravio sa svojim dosadašnjim poslodavcima - Clippersima.

Maggette je bio jedno od najzvučnijih imena na ovogdišnjem NBA tržištu, primio je ponude od nekolicine momčadi, ali su mu Warriorsi bili u mogućnosti ponuditi najbolje uvjete, s obzirom da je, nakon svog odlaska, Baron Davis ostavio mnogo prostora u salary-capu.

Posljednja sezona u Los Angelesu mu je ujedno bila i najbolja u karijeri. Ubilježio je prosjek od 22.1 poena, 5.6 skokova i 2.7 asistencija, te se očekuje da će nastaviti u sličnom ritmu i predstojeće sezone.

28-godišnjak će se priključiti Stephenu Jacksonu, Alu Harringtonu i Monti Ellisu koji je imao odličnu prošlogodišnju sezonu, a očekuje se da će nastaviti suradnju s Warriorsima.

Momčad iz Oaklanda je složila i ponudu za Ronnyja Turiafa, krilnog igrača Lakersa. LA Lakersi imaju sedam dana za izjednačiti vrijednost te ponude (neslužbeno 17 milijuna dolara za četiri godine), ali se zbog problema Lakersa sa salary-capom, očekuje se prijelaz Turiafa u Oakland.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!