Vodeni sportovi

Preminula legenda kanua

Maja Giljanović • utorak, 15.07.2008.
Preminula legenda kanua

Olimpijski pobjednik u dvokleku iz Atlante 1996. i jednokleku iz Sydneyja 2000. György Kolonics preminuo je danas od pretpostavlja se posljedica srčanog udara u dobi od 36 godina...

Trofejnog je kanuistu na mirnim vodama - tijekom velike karijere Kolonics je primjerice osvojio i 15 naslova svjetskog prvaka - smrt snašla usred treninga pred skori odlazak u Peking gdje je trebao nastupiti u dvokleku na 500 metara s imenjakom Kozmannom.

Mađarski mediji prenose izjavu presjednika Kajak i kanu saveza Mađarske Baratha: "Gyorgy je iznenada problijedio te izgubio svijest. Pokušali smo ga smjesta reanimirati, bolničari su također dali sve od sebe, ali nažalost neuspješno".

Predsjednik Mađarskog olimpijskog odbora je, pak, izjavio: "Otišla je legenda mađarskog sporta, vrhunski čovjek u samom naponu snage. Tragičan je ovo dan za sve".

Kolonics je od 1993. do 2007. osvajao svjetske titule sam i s Csabom Horvathom, a s Kozmannom je ovog svibnja osvojio srebro na Europskom prvenstvu u Milanu. Osvojio je i bronce s Horvathom (1000m) u Atlanti odnosno Kozmannom u Ateni 2004.

OI u Pekingu bile bi Kolonicsove pete Olimpijske igre, a bio je i u najužoj konkurenciji za nositelja mađarskog stijega na ceremoniji otvaranja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Vodeni sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!