Košarka

Marcus Camby rješenje svih problema

Mario Majdić Natrlin • srijeda, 16.07.2008.
Marcus Camby rješenje svih problema

Marcus Camby je otišao u smjeru Los Angeles Clippersa, dok su Nuggetsi za uzvrat dobili mogućnost zamjene izbora u drugoj rundi drafta 2010...

Clippersi su tražili pojačanje pod koševima, nakon odlaska Eltona Branda, a Nuggetsima je trebalo financijsko rasterećenje.

Zajedničko rješenje oba problema zove se Marcus Camby.

34-godišnjak će sa sobom donijeti i reputaciju ponajboljeg obrambenog igrača lige. Predvodi ligu u blokovima već tri sezone za redom (uključujući prošlogodišnji prosjek od 3.61 bloka po utakmici), Izabran je za obrambenog igrača lige u sezoni 2006-07. i redoviti je član najbolje obrambene petorke u ligi.

"Prezadovoljan sam ovim dodatkom našoj trenutnoj momčadi.", izjavio je trener Clippersa Mike Dunleavy. "Dobivamo besprijekornog profesionalca koji je možda i najbolji timski obrambeni igrač lige, te ima 60 play-off utakmica pod nogama."

S druge strane, Denver je odlučio "protresti" stvari u svojoj momčadi. Nuggetsi su četvrti u ligi po iznosu koji plaćaju svojim igračima. Ipak, u posljednjim su doigravanjima "pometeni" već u prvom krugu, a ovogodišnji salary-cap nije mogao podnijeti financijsko opterećenje. Ovo je, objašnjava potpredsjednik Mark Warkentien, šahovski potez na čije rezultate treba pričekati.

"Nećemo napraviti lošu razmjenu.", objašnjava i Rex Chapman, dužnosnik Nuggetsa. "Nismo zadovoljni s 50 pobjeda i ulaskom u doigravanje. Naš cilj je osvajanje prvenstva. Željeli smo protresti stvari i dobiti fleksibilnost u stvaranju pobjedničke momčadi."

Preoblikovani Clippersi se nadaju dobroj kemiji dvojca Davis-Camby. Obrambena postojanost Cambyja će pomoći Chrisu Kamanu u reketu, a tu su još i Al Thorton i rookie Eric Gordon. Nova momčad pod starim imenom, zasigurno će svoje navijače pokušati razveseliti i Clipperse vratiti u doigravanje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!