Košarka

Vujačič Lakersima prijeti Europom

Branimir Korać • petak, 25.07.2008.
Vujačič Lakersima prijeti Europom

Slovenski branič Saša Vujačič jedno je od najugodnijih iznenađenja LA Lakersa prošle sezone, no upitno je da li će dres Los Angelesa nositi i iduće sezone...

Vujačič još uvijek nije potpisao nikakav ugovor s Lakersima koji ga pomalo drže u šahu. Naime, svaku ponudu koju slovenski internacionalac dobije od neke druge NBA momčadi, Lakersi će gotovo sigurno mečirati tako da se ostali klubovi previše i ne uzbuđuju oko ovog igrača. Vujačič od Lakersa traži višegodišnji ugovor i oko pet milijuna dolara po sezoni, no klub nije baš presretan s tom idejom svog igrača.

No posljednji događaji na tržištu i buđenje europskog tržišta, možda pomaknu stvari s mrtve točke. Naime Vujačič je poručio Lakersima da ukoliko u narednih nekoliko dana dobije ponudu iz Europe koja će ga zadovoljiti, da će napustiti LAL i preseliti u Europu.

"Europsko tržište je ojačalo i promijenilo dosta toga. Sada igrač može pregovarati sa svojim NBA klubom i istovremeno u ruci imati kao prvu rezervu ponudu nekog europskog kluba i na taj način se osigurati. Trenutno smo u teškoj situaciji u pregovorima, ali nadamo se uspješnom rješenju i to vrlo skoro jer Sašu trebamo", rekao je GM Lakersa Mitch Kupchak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!