Nogomet

Povijest pišu Cibalia i Slaven

Ante Jukić • subota, 26.07.2008.
Povijest pišu Cibalia i Slaven
Foto: Sandro Donda

Bez obzira na ishod nedjeljne utakmice između Cibalije i Slaven Belupa, taj će dvoboj ući u povijest vinkovačkog nogometa, kao prvi odigran pod svjetlima reflektora. Upravo bi to trebao biti dodatni motiv domaćim igračima u ostvarivanju pobjede protiv, objektivno gledajući, kvalitetnijeg protivnika...

Iako je do prije nekoliko mjeseci ovo izgledao kao nemogući scenarij, Vinkovčani će sutra po prvi puta imati priliku gledati svoj voljeni klub u večernjem terminu. Užurbani radovi, koji su se nakon završetka prošle sezone vodili na stadionu vinkovačkog prvoligaša, završeni su na vrijeme, tako da su Nebesko-plavi konačno stekli sve uvjete za odigravanje domaćih utakmica u gradu na Bosutu, a ne u Osijeku kako je to prvotno bilo predviđeno.

Međutim, koliko god ta priča s reflektorima bila lijepa i pomalo romantična, nedjeljni dvoboj s Farmaceutima bit će sve, samo ne lagana i ugodna šetnja Vinkovčana do bod(ov)a. I bez obzira na svu nepredvidljivost nogometa, malo je onih koji sutra očekuju raskošnu i efikasnu utakmicu s puno pogodaka. Pobjednika bi mogla odlučiti jedna pogreška ili neopreznost u obrani, a s tom konstatacijom se slaže i domaći strateg Srećko Lušić, koji je svjestan da samo maksimalni angažman može odvesti njegovu momčad do pozitivnog rezultata.

"Slaven Belupo je već godinama u vrhu hrvatskog nogometa, što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Upravo zato, u nedjelju ćemo morati ostaviti srce na terenu i željeti pobjedu više od naših protivnika. To je jedini recept za pobjedu", smatra Lušić koji još nije bio spreman izdiktirati početnu jedanaestoricu, iako nekih većih nepoznanica nema.

Osim Marija Andričevića, koji još uvijek odrađuje kaznu zbog prošlosezonskog loma noge Mladena Pelaića, svi ostali igrači su zdravi i spremni za dvoboj sa Slaven Belupom, a očekuje se da će Lušić gostima suprotstaviti ovu jedanaestoricu: Burcsa - Radas, Mešić, Leutar, Medvid - Jurić, Bagarić, Husić, Radotić - Malčić, Babić.

Na kraju posljednjeg predsezonskog druženja s novinarima, domaći je trener istaknuo odlično ozračje u momčadi za vrijeme priprema, izrazivši nadu da će igrači isto takvo izdanje prezentirati i na startu sezone.

"Čestitao bih igračima na velikoj dozi profesionalnosti i htijenja, s kojim su odradili priprema. Ako takav pristup prikažu i sutra u dvoboju s Koprivničanima, neće biti problema", zaključio je Lušić.

I dok domaćini svoju prednost vide u borbenosti i domaćem terenu, Farmaceuti se uzdaju u kvalitetu, koja je neupitno na njihovoj strani. Bez obzira na to što je rođeni Vinkovčanin i bivši trener Cibalije, Mile Petković otvoreno najavljuje igru na sva tri boda.

"Naravno da mi nije svejedno igrati u svom rodnom gradu kao gost, no ja od svojih momčadi uvijek tražim pobjedu, tako da ni ovaj susret neće biti iznimka. Bez obzira na određenu kvalitetu koju posjeduje domaćin, očekujem našu dobru igru i osvajanje sva tri boda", nije skrivao optimizam Petković na druženju s novinarima prije puta u Vinkovce.

Na istoj "valnoj dužini" sa svojim trenerom bio je i Dalibor Poldrugač, jedan od najvažnijih igrača koprivničkog sastava.

"Nema dvojbe da smo kvalitetniji od Cibalije, pitanje je samo našeg pristupa. Ako on bude pravi, nema sumnje da ćemo ostvariti pozitivan rezultat", samouvjeren je bio Poldrugač uoči otvorenja još jedne prvoligaške sezone.

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Inter-Zaprešić2:3Šibenik
Sesvete1:1Osijek
Cibalia0:0Slaven Belupo
Varaždin2:1Zagreb
Hajduk1:0Zadar
Dinamo2:0Rijeka
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!