Nogomet

"Marsaxlokk nas je naučio taktici"

www.koprivnica.net, Tomislav Globan, Sanja Čalić • subota, 02.08.2008.

Malteška avantura je uspješno završena. Slaven je ispunio osnovni europski cilj i plasirao se u drugu rundu kvalifikacija Kupa Uefe te se okreće domaćim zadaćama. U nedjelju u Koprivnicu stiže Zadar, a strateg Koprivničana ne očekuje lak posao...

Dvije pobjede nad Marsaxlokkom i boda u prvom kolu u Vinkovcima donijele su vrlo dobro raspoloženje u Koprivnicu. U drugom prvenstvenom kolu na Gradski stadion stiže Zadar, a trener Slavena Mile Petković naglašava važnost te utakmice.

"Utakmica sa Zadrom je ovog trenutka za nas najbitnija iz više razloga, a prvom redu zato što može usmjeriti daljnji tok prvenstva, pa ćemo igrati na pobjedu kao i na svakoj utakmici. No, vrlo je bitna zbog stvaranja dugoročne stabilnosti, samopouzdanja igrača, a to je vezano i uz utakmicu u europskom kupu, jer je puno kvalitetnije ući s aktivnim nizom u dvoboje s Arisom", kaže Petković.

Aktualni viceprvaci Zadru bi se trebali suprotstaviti u sljedećem sastavu: Rodić - Bošnjak, Rogulj, Lapić, Čaval - Poldrugač - Jajalo, Posavec, Delić - Tepurić, Vručina. U početnom sastavu, dakle, nema Šehića, Kristića, Bilena i Kokalovića koji su započeli utakmicu s Marsaxlokkom u četvrtak, dok se Vručina vraća u udarnu postavu.

Petković najavljuje napadačku igru od prve minute, no napominje da njegova momčad nipošto neće srljati. "Lubenicu ne možeš pojesti u pet minuta, moraš je jesti sat vremena. Prema tome... Naša je ambicija u svakoj utakmici pobijediti, da ćemo srljati - nećemo, ali ćemo tražiti od prve minute da zabijemo gol, da igramo napadački, vodit ćemo računa o tome da je Zadar najjači u sredini terena i da dobro funkcionira na kontru i polukontru", rezonira koprivnički strateg.

Bivši trener Cibalije i Zagreba još jednom se osvrnuo na dvoboje s Maltežanima koji su, prema njegovim riječima, u pojedinim aspektima igre pokazali veću zrelost od njegove momčadi: "Nešto su momci naučili i od Marsaxlokka. Oni su nas prvo poluvrijeme istukli, a s druge strane, kad je njima odgovaralo, prevrtali su se pet minuta na terenu, da uhvate zraka, da se odmore, pa da opet krenu. To nam je škola da i mi moramo sazrijevati natjecateljski i u tehničko-taktičkom dijelu, kada se moraju prepoznavati situacije kada stati na loptu, kada odigrati agresivnije, kada spriječiti kontru."

Nakon što im na otvaranju sezone protiv Hajduka nije pošlo za rukom upisati bod, iako su tome bili vrlo blizu, Zadrane u novom pokušaju za pomak na ljestvici ne očekuje ništa lakši protivnik. Momčad Dalibora Zebića u Koprivnicu kreće u pozitivnom raspoloženju, budući da je u srazu s Hajdukom pokazala kako može parirati i jakim protivnicima, te se zbog toga, ukoliko joj igra bude na podjednakom nivou, ima prava nadati da se kući neće vratiti poražena.

No zadarska momčad će se Koprivničanima suprotstaviti u ipak oslabljenom sastavu, budući da zbog ozljede neće nastupiti jedan od njihovih ponajboljih igrača Dragan Župan, stoga se ne očekuje da će trener Zebić mnogo mijenjati jedanaestoricu koja je na teren istrčala i u Splitu, budući da je ona vrlo dobro funkcionirala. Vrlo značajan faktor u zadarskoj igri zasigurno će biti čvrsta obrana, no momčad sa Stanova pokazala je da to jako dobro može, a mnogo će toga ovisiti i o raspoloženosti igrača u samom vrhu napada, Mitrovića i Raše.

Dodatni motiv Zadranima, osim osvajanja bodova, može svakako biti i pružanje dobrih igara kojima bi trebali privući velik broj gledatelja na renovirane Stanove narednog vikenda, ukoliko dobiju dopuštenje za odigravanje susreta s Osijekom u svom gradu.

Zadar: Ježina – Puljić, Batkoski, Parmaković – Pletikosić, Tomasov, Surać, Milin, Bilaver – Rašo, Mitrović.

Utakmica Slaven Belupo - Zadar igra se u nedjelju na Gradskom koprivničkom stadionu s početkom u 20 sati.

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Slaven Belupo2:1Zadar
Osijek2:0Cibalia
Šibenik0:1Sesvete
Dinamo3:1Inter-Zaprešić
Rijeka0:1Zagreb
Hajduk1:1Varaždin
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!