Ostali sportovi

Prekinuta 12-godišnja suša

Ivana Spahija • utorak, 12.08.2008.
Prekinuta 12-godišnja suša
Foto: EPA

Poznati su osvajači medalja u dvije discipline slaloma na divljim vodama. Na staze olimpijskog parka Shunyi izišli su kanuisti i kajakaši, a kanuist Michal Martikan je nakon 12 godina ponovno osvojio olimpijsko zlato. Kod kajakaša je slavio Nijemac Alexander Grimm...

Nakon 12 godina i osvojenog zlata u Atlanti, slovački kanuist Michal Martikan ponovno se uspeo na najvišu stepenicu olimpijskog postolja. Slovak je nakon odvezene polufinalne i finalne vožnje slavio s ukupnih 176.75 sekundi, sa skoro dvije sekunde ispred srebrnog Britanca Davida Florencea (178.61) te brončanog Australca Robina Bella. Razočarao je pretendent za medalju, Francuz Tony Estanguet, kojega je pogreška u polufinalnoj vožnji stajala plasmana u završnicu i udaljila od eventualnog postolja.

Kod kajakaša se zlatom okitio Nijemac Alexander Grimm koji je s konačnih 171.70 uzeo zlato ispred Francuza Fabiena Lefevrea (173.30) koji se morao zadovoljiti srebrom. Iznenađenje se dogodilo na trećoj stepenici postolja, praktički autsajder, Benjamin Boukpeti iz Toga, došao je do brončane medalje. Boukpeti je odlično odvezao polufinale kojeg je završio kao vodeći, a nešto lošija finalna vožnja spustila ga je na treće mjesto. Potpuno je kiksao jedan od favorita za zlato, Slovak Peter Kauzer, a bez odličja je ostao i Australac Warwick Draper koji je nakon polufinala držao drugo mjesto.

Slalom na divljim vodama, C1, finale:
1. Michal Martikan (Slovačka) 176.75
2. David Florence (Velika Britanija) 178.61
3. Robin Bell (Australija) 180.59

Slalom na divljim vodama, K1, finale:
1. Alexander Grimm (Njemačka) 171.70
2. Fabien Lefevre (Francuska) 173.30
3. Benjamin Boukpeti (Togo) 173.45

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!