Ostali sportovi

"Bili su savršeni!"

Sanja Čalić • nedjelja, 24.08.2008.
"Bili su savršeni!"
Foto: EPA

Osvojenom olimpijskom broncom Argentinci su bili itekako zadovoljni, a sreću pogotovo nije krio Manu Ginobili koji je zbog ozljede propustio samu završnicu turnira…

Izbornik brončane momčadi Sergio Fernandez otkrio je nakon dvoboja kako je Ginobili imao veliku želju nastupiti u završnoj utakmici, pa se čak i zagrijavao s momčadi, no bol je ipak bila prejaka: "Došli smo jutros znajući da Manu neće igrati, ali onda smo ga vidjeli kako u svlačionici oblači svoj dres, u tišini, baš kakav Manu i je. Stavio je zavoje na svoje stopalo i nitko nije rekao ništa. Pridružio se suigračima na zagrijavanju i okušavao je svoje stopalo deset minuta, no osjećao je bol."

Argentinac je, sudeći prema izbornikovim riječima, vrlo emotivno prihvatio da neće moći pomoći svojim suigračima u borbi za medalju: "Otišao je u svlačionicu, presvukao se i počeo je plakati. Ono što je nas najviše pogodilo jest to da je osjećao da nas je iznevjerio i baš nam je to bila dodatna snaga i motiv da odigramo mnogo bolje," naglašava Hernandez.

I Luis Scola istaknuo je kako je Ginobili bio veliko nadahnuće za čitavu momčad u današnjoj utakmici: "Sve nas je jako dirnulo što je Manu do posljednje minute pokušavao zaigrati s nama. Ali mi kao momčad vjerujemo u momčad. Oni koji nas ne znaju misle da bez Manua ne možemo ništa, ali to nije točno. Naravno da bih uvijek želio da Manu igra uz mene, ali mislim da ono što čini dobar tim je to da u takvim situacijama i drugi igrači su sposobni iskočiti," što su danas svojim rolama potvrdili Gutierrez i Quinteros.

Osvojena medalja vjerojatno je mnogo olakšala trenutke kroz koje je Ginobili prolazio, a on sam nakon susreta nije krio svoju veliku sreću i ponos: "Nije isto vratiti se kući s medaljom ili praznih ruku. Mislim da je moja momčad priredila predstavu izvrsne košarke, temperamenta, zajedništva i karaktera. Nije uvijek lako igrati za treće mjesto, ali bili su savršeni. Ja sam bio više povrijeđen emotivno nego fizički što nisam mogao igrati, ali sad sam sretan baš kao da sam igrao."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!