Nogomet

Napadači briljirali

Zoran Zdelar • utorak, 26.08.2008.
Napadači briljirali
Foto: Bruno Karadža

Odigrano kolo T-Com 1. HNL bilo je kao stvoreno po mjeri za napadače. Najbolja momčad 5. kola mogla bi se bez problema sastaviti i u formaciji 1-3-6 kako bi se svim napadačima odala počast na sjajnoj igri, tako da su ovog puta u napad mogli isključivo najbolji od najboljih...

Najbolja momčad 5. Kola T-Com 1. HNl po izboru Sportnet.hr-a:

Vratar

Danijel Mađarić (Varteks) – Varteksov vratar spasio je svoje suigrače u dvoboju sa Šibenikom, no nije dobio zasluženu pohvalu, već ga je dio navijača uzeo na pik vrijeđajući ga tijekom utakmice. No, unatoč tome, svoj posao je odradio dobro i zaslužio se naći u momčadi kola.

Obrana

Denis Ljubović (Rijeka) – Branič je zaslužio sve pohvale trenera Mladena Ivančića nakon što je odigrao vrlo dobro u posljednjoj liniji Rijeke na gostovanju u Velikoj, a kad se tome još pridoda da je i zabio jedini gol na utakmici i tako napokon naznačio izlazak kluba iz krize...

Elvis Mešić (Cibalia) – Obrana Cibalije ovog se vikenda nije baš iskazala, ali Mešić ipak može biti zadovoljan svojim nastupom, jer je bio vjerojatno i najbolji igrač pred Burcsom, a u vrlo važnom trenutku je i postigao pogodak te tako uvelike pomogao svojim suigračima na putu do pobjede.

Patrice Kwedi (Šibenik) – Kamerunski nogometaš s već popriličnim iskustvom u HNL-u odigrao je prilično dobru utakmicu u Varaždinu. Solidno je odradio obrambene zadatke, a velik je doprinos dao i napadačkim akcijama sa svojim čestim prodorima i dodavanjima, a nekoliko je puta i sam zaprijetio Mađariću.

Veza

Srđan Andrić (Hajduk) – Ubacio je iz kornera loptu koju je Bartolović skrenuo prema Kaliniću za prvi gol. Njegov doprinos u ovoj Hajdukovoj momčadi je nenadomjestiv, s njim ili Linićem na mjestu zadnjeg veznog to su dvije različite momčadi. Stalno je agresivan i u obrambenim i napadačkim situacijama i navijači Hajduka u nastavku sezone moraju moliti za njegovo zdravlje.

Miljenko Mumlek – Iskusni kapetan Varteksa unatoč sad već svojim poodmaklim nogometnim godinama i dalje odlično predvodi varaždinskog prvoligaša na terenu. Još jednom je bio među najboljima na travnjaku, a upisao je i asistenciju za pogodak u pobjedi nad gostima iz Šibenika.

Dragan Župan - Uz Tomasova i Terkeša bio je jedan od ponajboljih Zadrana, što posebno vrijedi zbog činjenice da susret nije odigrao u potpunosti spreman. Bio je siguran izvođač jedanaesterca koji je Zadru donio prvo vodstvo, a pripada mu i velik dio Zadrovog drugog pogotka kad je svojim sjajnim nabacivanjem pronašao Terkeša.

Mario Čutura – Lijevi bok Zagreba protiv Osijeka ovog je vikenda iznimno dobro funkcionirao ponajviše zahvaljujući sjajnom Čuturi, koji je bio iznimno aktivan i neugodan za Osijekovu obranu. Postigao je i pogodak koji je dodatno potaknuo njegove suigrače da preokrenu i svoje tri boda.

Napad

Nikola Kalinić – postigao je Kalinić sva tri gola i režirao Hajdukov preokret od 0:1 do 3:1. Uz jedan postignuti pogodak iz igre, na njemu su napravljena oba jedanaesterca i oba je sigurno realizirao. Imao je i dvije odlične asistencije za Bartolovića, no one nisu ipak bile iskorištene. Jedna od najboljih predstava Kalinića u Hajdukovom dresu.

Boško Balaban - Ušavši kao zamjena za Tadića, Dinamov je napadač odigrao vrlo zapažen dvoboj u kojem je režirao i odigrao glavnu ulogu u velikom preokretu svoje momčadi dvaput matiravši zadarskog vratara. Uz pogotke bio je neprestana prijetnja u Zadrovom šesnaestercu.

Ilija Sivonjić – Napadač koji je i prije pokazao da je iznimno opasan zablistao je na gostovanju u Vinkovcima, nakon što je ponajviše zahvaljujući njemu Inter s igračem manje iz 0:1 preokrenuo u 3:1. Sivonjić je postigao sva tri gola, no Cibalia je također pokazala da zna preokrenuti rezultat te je Inter ostao bez bodova.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!