Ostali sportovi

Red Bull Street Style

Sportnet • nedjelja, 31.08.2008.
Red Bull Street Style

Krov hotela Antunović je sam po sebi veoma atraktivna lokacija, a kada se tamo okupe i freestyle nogometaši te svima prezentiraju svoje izvanredne sposobnosti kontrole lopte, priča postaje još zanimljivija...

Po prvi puta u Hrvatskoj održano je regionalno Red Bull Street Style natjecanje koje je omogućilo onima koji s loptom izvode čuda da to prezentiraju i ostalima.

Nakon prvog dana kvalifikacija u finale se plasiralo deset ponajboljih freestyle nogometaša. Suci su ovog puta imali doista težak zadatak. Nakon sat i pol napetih battleova dobili smo konačnog pobjednika. Mogućnost da otputuje u Brazil, gdje će se od 16. do 18. studenog okupiti svjetska freestyle nogometna elita, dobio je Nedžad Brajić (33).

Nedžad je svoj prvi trik s loptom napravio već u jedanaestoj godini. Rođen je u Njemačkoj, a djetinjstvo je proveo u Bosni i Hercegovini. Tamo mu u izvođenju vratolomija s loptom nitko nije pravio društvo, no to ga nije spriječilo da svoje vještine dovede do te razine da pet godina zarađuje i živi isključivo od toga.

Jedna od omiljenih uspomena mu je upravo nastup na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2006. godine u Njemačkoj gdje je izveo show za kojeg su ga gromoglasnim pljeskom nagradili i Kaka i Ronaldinho i Ronaldo.

Nedžad se u finalu Red Bull Street Stylea natjecao s izvrsnim Nikolom Aleksićem i iako je naposljetku proglašen pobjednikom, odlučeno je da i Nikola Aleksić putuje u Brazil na svjetsko finale budući da su oboje finalista bili podjednako dobri i nijanse su odlučile o konačnoj pobjedi.

Mješavina cirkuskog žongliranja, Brazilian beach footballa i Street footballa dobitna je kombinacija za koju ne morate nužno znati igrati nogomet. Jedino što vam treba je lopta, trud, strpljenje i slobodno vrijeme.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!