Nogomet

"Englezi nas se plaše"

Ante Pažanin, Vedran Attias • subota, 06.09.2008.
"Englezi nas se plaše"
Foto: Davor Sajko

Naši najopasniji pojedinci protiv Kazahstana, Vedran Ćorluka, Luka Modrić, Ivan Rakitić i Ivica Olić, bili su sretni lijepom predstavom i pobjedom na Maksimiru, ali neizbježna tema dakako je bila utakmica s Engleskom...

Vedran Ćorluka još je jednom istakao koliko stadion u Maksimiru znači našoj reprezentaciji: "Koliko god Maksimir bio ružan sigurno je da je ovdje najljepše igrati. Sigurno da nam je ova pobjeda trebala da Englesku dočekamo mirni i puni samopouzdanja što i jesmo. Englezi dolaze nakon dva poraza. Čekamo ih s tri boda i nadam se da ćemo to ponoviti i u srijedu. Sigurno je da nas sad oni više respektiraju i da nas se plaše i mislim da bi bili zadovoljni i s bodom."

Luka Modrić odigrao je još jednu fenomenalnu utakmicu i još jednom povrdio klasu: "Mislim da je najvažnije da smo pobijedili i osigurali tri boda, jer se to od nas i očekivalo. Mislim da smo odigrali jednu lijepu utakmicu i zabili tri lijepa pogotka. Lijepa je to uvertira za srijedu. Koljeno je ok, sada je bolje, nakon priprema mi se to upalilo nakon previše trčanja. Dobio sam neke injekcije s kojima to prolazi i eto, to je pomoglo i sada je puno bolje. Što se tiče gola mislim da je to moj najljepši gol na Maksimiru. Bio sam jako uzbuđen ponovno igrati doma i osjećaj je neopisiv. U klubu su mi svi poželjeli sreću ne samo danas nego i u srijedu, ne bi čovjek povjerovao. Vjerujem da možemo pobijediti Englesku, oni će se htjeti revanširati. Mi imamo snagu i mislim da opet možemo pobijediti. Sigurno je da njihov izbornik ima nove zamisli i da se uigravaju i sigurno je da to ne ide preko noći."

Ivan Rakitić kratko je sažeo ovu lijepu nogometnu večer: "Mislim da smo odigrali jednu jako dobru utakmicu. Kazahstan nije ekipa kao San Marino, ali mi smo odigrali strašnu utakmicu. Protiv Engleza bit će potpuno drugačija utakmica, ali mi znamo što možemo napraviti."

Ivica Olić sasvim je opravdano prvi put doživio ovacije maksimirske publike: "Nakon Eura prva utakmica, odigrali smo dobro i dobili. Mislim da je publika imala prilike uživati u našoj igri. Srna i ja smo ovih dana gledali malo DVD od Prosinečkog i neke trikove isprobavali, ali tri boda su najvažnija. Koliko od bio protivnik neatraktivan bilo nam je najvažnije odigrati dobro. U prvom poluvremenu smo stvarno ih dobro pritisli i mislim da su bili iznenađeni našim presingom. Ovakve ovacije sam prvi put ovdje doživio. Manje više sam to doživio u klubovima, sad sam to dočekao i u Zagrebu, je da je u 29. godini, ali je svejedno to jako lijepo. Engleska je sigurno jedan drugi nivo. Ovdje će pokušati se revanširati i dat će sve da nas pobijede, ali neće im biti lako. Ovdje igramo dobro i bez obzira na ovaj katastrofalan stadion ovdje se osjećamo i igramo dobro. Sigurno je da će biti dobra atmosfera i moram i danas pohvaliti publiku koja je bila fenomenalna. Protiv Engleske se moraš motivirati i sigurno je da će biti teško. "

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!