Nogomet

Kovač: "Glavom je naletio na lakat"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • četvrtak, 11.09.2008.
Kovač: "Glavom je naletio na lakat"
Foto: Davor Sajko

Hrvatski nogometaši teško su pronalazili objašnjenje zašto je Engleska tako pregazila Hrvatsku u Maksimiru...

Ivan Rakitić smatra da Kovač nije zaslužio crveni karton: "Na početku smo imali neke poluprilike i stvorili smo im neugodnosti, a oni su uz dosta sreće zabili taj gol. Nakon crvenog kartona bilo nam je jako teško igrati. Smatram da nije bio crveni karton, sudac se preplašio kada je vidio krv. Takvih startova ima 10 na svakoj utakmici."

Danijel Pranjić nije se proslavio na ovoj utakmici: "Mislim da smo dobro stajali na terenu u prvom dijelu, sve do tog prvog gola. Pokrio sam Robertu leđa i lopta se nezgodno odbila Walcottu koji je dobro pucao i zabio za vodstvo. U drugi dio smo htjeli ući čvrsto i stisnuti ih od početka i onda se dogodio crveni karton, a nakon toga je sve bilo gotovo."

Mladen Petrić također smatra da je Hrvatska bila ravnopravna u prvom dijelu: "Dobro smo odigrali prvo poluvrijeme, drugo poluvrijeme ne. Poklonili smo im gol, imali smo dvije šanse, ali nažalost nismo ih iskoristili. U drugom dijelu protiv takve vrhunske ekipe nismo imali šanse. Ne bih rekao da nas je Capello dobro snimio. Prvi dio bio je 50/50, imali smo čak i bolje prilike."

Najtužniji je u hrvatskoj selekciji bio Robert Kovač: "Ja sam izbio loptu glavom, a Joe Cole je zakasnio i naletio glavom na moj lakat. Sudac mi ne bi dao nikakav karton, ne bi svirao ni faul, da nije vidio krv na Coleu. To je preokrenulo utakmicu, nakon toga nismo imali šansu."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!