Ostali sportovi

Održana windsurfing regata u Šimunima

Sportnet • ponedjeljak, 15.09.2008.
Održana windsurfing regata u Šimunima

Glavno natjecanje na prvoj revijalnoj windsurfing regati, održalo se ovog vikenda od 12. do 14. rujna ispred Autokampa Šimuni na otoku Pagu.

Natjecanja su započela u subotu poslijepodne oko 17 sati kada je bura dosegla jačinu od oko 30-ak čvorova, pa su surferi uživali jureći po regatnom polju prosječnom brzinom od 50 kilometara na sat. Prvi pobjednik Shimuni extreme speed one hour slaloma je Tine Slabe iz Slovenije. Slabe na natjecanjima surfera u Svjetskom kupu često zauzima visoka mjesta (sedmi u slalomu, treći u speed raceu), pa stoga niti ne čudi njegova pobjeda na Pagu.

Drugi je bio Marin Siriščević, treći Andrej Kocjan, četvrti Niko Dujmović, a peti Ivan Kljaković Gašpić – Bambi, hrvatski jedriličar i olimpijac. Najbolje rezultate kod djevojaka imala je Vedrana Brnčić, druga je bila Dijana Muftić, a trećeplasirana Anja Štefan.

"Prvi put sam ovdje surfao i mogu reći da su uvjeti u Šimunima izvanredni za surfere. Svi smo prezadovoljni organizacijom natjecanja i pratećih sadržaja, pa sigurno dolazimo i sljedeće godine", izjavio je pobjednik, Tine Slabe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!