Nogomet

Zagreb po kompletan plijen u Zaprešić

Mario Lešković, Mihaela Bradovski • nedjelja, 21.09.2008.
Zagreb po kompletan plijen u Zaprešić
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon poraza u prošlom kolu u Varaždinu, kada nisu u najbitnijim trenucima imali dovoljno koncetracije za postizanje pogotka, pogotovo Bule, pred Zaprešićanima je susret protiv Zagreba koji je zasad jedina hrvatska momčad koja je Dinamu otela bod. Sasvim sigurno jako tvrd orah...

Iako su poraženi u Varaždinu, Interovci niu razočarali. Igra je ponovo bila na nivou, ali su zakazali oni koji su u dosadašnjem dijelu sezone bili najbolji, a to su napadači. Po standardnom predlošku, žuti su primili pogodak, ali ovaj put nisu uspjeli pronaći put do protivničke mreže. Tj. jesu, ali je pogodak poništen zbog navodnog zaleđa, na koje su Interovci imali prigovor nakon susreta. Ali bodova iz tog susreta nema, a pred njima je Zagreb. Momčad koja je dosad vjerojatno najugodnije iznenađenje sezone, momčad koja je značajno izmijenila igrače, ali se dosad to nije odrazilo na rezultate U najavi susreta, trener Bračun je rekao:"U susretu protiv Dinama vidjelo se da Zagreb ima posloženu momčad, da znaju što rade u svakom trenutku na terenu i koja je svjesna svoje momčadske snage. Budući da imaju četiri boda više od nas, dolaze u Zaprešić neopterećeni, ali sasvim sigurno dolaze minimalno po bod. Za nas to ništa ne mijenja jer mi u svakoj utakmici moramo ići na pobjedu, pa što nam takav pristup donese. U svakom slučaju razlike u kvaliteti između nas i njih nema previše, a onaj tko će biti raspoloženiji, bliži je pobjedi. A mi smo spremni."

Žutima je bitnija pobjeda jer bi s njom uhvatili priključak sa sredinom tablice, dok Zagreb i u slučaju poraza ne bi mnogo izgubio, ali bi im onda slijedeći susret bio iznimno bitan, tako da će i oni tražiti pobjedu kako kasnije ne bi puno zaostajali za vrhom prvoligaške kolone.

U Ulici pjesnika svi su svjesni da tek uspjeh u Zaprešiću daje potpunu važnost bodu iz gradskog derbija. U tom su se smjeru kretale i tjedne pripreme. "Bit će to iznimno važan susret za nas. Cijeli sam tjedan pričao s igračima o situaciji u kojoj se nalazimo. Do sada smo napravili dobre stvari, iako je još uvijek rano za detaljnije analize, a sada nam slijede takozvani lakši susreti. U njima moramo pokazati karekter i zrelost kako bi izbjegli sindrom hrvatskih sportaša - opuštanje nakon velikog uspjeha. Moramo svi biti svjesni da se sada od nas više očekuje i truditi se što bolje odgovoriti na te zahtjeve."

U ozbiljnom je tonu strateg "bijelih" Luka Pavlović nastavio govoriti i o sutrašnjem suparniku. "Moram priznati da prvi puta od kada sam na klupi Zagreba u meni je prije susreta prisutna nervoza. U Varaždinu je Inter pokazao kako je vrlo opasan suparnik te ćemo mi morati biti potpuno odgovorni i disciplinirani baš kao u susretu s Dinamom kako bi došli do pozitivnog rezultata. Interova obrana u Varaždinu mi se činila vrlo dobrom, a o njihovim napadačima ne treba trošiti puno riječi. Dodik i Bule su dva iskusna igrača, Sivonjić je vrlo brz i neugodan i oni su u stanju donijeti probleme bilo kojoj obrani. A ovo su tradicionalno vrlo otvorene i izjednačene utakmice. Neće biti lako."

Početni će sastav Pjesnika ponovno doživjeti neke promjene. Kartoniranih nema, ozlijeđenih je sve manje no jedna je dvojba ipak prisutna. "Mujdža je ovog tjedna trenirao s ostatkom momčadi no u njegovom pristupu još je uvijek velika doza opreza. Nakon posljednjeg treninga donijet ću konačnu odluku. Ukoliko će biti spreman barem za pola sta krenut će s nama u Zaprešić. U prvi se sastav vraća Ivanković koji će na lijevom boku zamijeniti Čuturu. Čutura je vrlo dobro odigra posljednja dva susreta, ali smatram kako će Ivanković u ovom susretu bolje odgovoriti na neke taktičke zahtjeve. Jurendić se također vraća i on je u prednosti nad Krstanovićem baš kao i Piškor. Što se tiče desne strane na krilu će ponovno početi Grgić, a tokom susreta ćemo vidjeti što i kako dalje."

Pogled na "bijelu" klupu sugerira kako se na njoj ponovno neće naći Tomislav Labudović. "Džolan i Palčić u ovome su trenu u prednosti, ali to ne znači da on već u idućem susretu ne može zaigrati od prve minute. Zbog te širine kadra već sada znam koje ću promjene u taktici i sastavu uvesti u određenoj situaciji." Nogometaši Zagreba nakon popodnevnog su treninga prvi puta ove sezone otišli u karantenu. Činjenica je to koja odlično prikazuje koliko su u Kranjčevićevoj ozbiljno shvatili susret s Interom.

Zagreb: Škorić - Džolan, Mikulić, Kartelo, Ivanković - Grgić, Brkljača, Parlov, Pejić - Jurendić, Piškor

Zaprešić je u prvoj HNL 14 puta ugostio nogometaše Zagreba. Međusobni omjer ove dvije momčadi potpuno je izjednačen, i "žuti" i "bijeli" upisali su po četiri pobjede dok su bodove podijelili u šest susreta. Pjesnici su dominirali u prvim sezonama kada su puni plijen osvojili tri puta, domaćima je to uspijelo tek jednom. Potpuno drugačija situacija nakon 2004. godine. Te je godine Zagreb slavio rezultatom 1:0 i to mu je posljednja pobjeda iz predgrađa. Od tada su Zaprešićani tri puta pobjeđivali s minimalnih 1:0, a tri su susreta završila bez pobjednika.

Upravo je prošla sezona bila sezona remija za ove dvije momčadi. U veljači ove godine susret je završio rezultatom 1:1, a dva mjeseca kasnije gledatelji su ostali zakinuti i za pogotke. U proteklih sedam godina, niti jedna od ove dvije momčadi na jednom susretu nije uspjela postići više od pogotka.

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Rijeka0:0Osijek
Šibenik3:0Slaven Belupo
Inter-Zaprešić1:1Zagreb
Sesvete4:0Varaždin
Cibalia1:0Zadar
Dinamo0:2Hajduk
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!